Skolēni Latvijas Universitātes auditorijā
Skolēni Latvijas Universitātē Foto: Toms Grīnbergs, LU

Piektdien, 10. martā, Latvijas Universitātē (LU) jau septīto reizi notiks  Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu Rīgas un Rīgas reģiona konference. 

Konferences pirmajā kārtā LU mācībspēki un doktoranti recenzēja 398 iesniegtos darbus no 46 Rīgas un Jūrmalas skolām un piecu novadu (Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Ogres, Siguldas) skolām. Šogad kopā ar Rīgas reģiona darbiem vēl tika vērtēti arī daži Vidzemes reģiona darbi, jo to nosaka vienošanās starp LU, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Daugavpils Universitāti (10 darbi no Cēsu, Valmieras un Smiltenes novadu skolām).

Visvairāk darbu skolēni iesniedza dabaszinātņu nozaru grupā – 151, sociālo zinātņu nozaru grupā – 94 un humanitāro zinātņu nozaru grupā – 77 darbus. Medicīnas un veselības zinātnēs iesniegti 44, inženierzinātnēs un tehnoloģijās – 36, lauksaimniecības, meža un veterinārajās zinātnēs – seši darbi.

Uz konferences otro kārtu – tiešsaistes konferenci – tika izvirzīti 335 jeb 82% darbu. Konference norisinās LU konferenču vietnē Indico. Skolēniem, kuri reģiona konferencē iegūs pirmo vai otro pakāpi, būs iespēja savu zinātniskās pētniecības darbu prezentēt Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu valsts 47. konferencē, kura 31. martā norisināsies Rīgas Tehniskajā universitātē.

Share

Related Content

Eksperti sniedz vērtīgus padomus skolēniem pirms ZPD iesniegšanas
24.01.2022

Eksperti sniedz vērtīgus padomus skolēniem pirms ZPD iesniegšanas

Skolēnu ZPD valsts konferencē LU pasniedz speciālbalvas
06.04.2020

Skolēnu ZPD valsts konferencē LU pasniedz speciālbalvas