Latvijas Universitātes (LU) studiju festivālā “LUniverss” ietvaros Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) ir sagatavojusi īpašu programmu jauniešiem, kas nākotnē vēlas būt vadītāji, uzņēmēji, finansisti vai ekonomisti. Pasākumā būs iespēja iepazīties ar fakultātes piedāvātajām studiju programmām, kā arī uzzināt par nākotnē pieprasītām prasmēm un emocionālās inteliģences nozīmi veiksmīgas karjeras veidošanā. Skolēni varēs piedalīties biznesa imitācijas spēlē un daudzās citās aktivitātēs. Gaidīsim visus interesentus 3. un 4. martā LU Akadēmiskajā centrā Dabas mājas 4. stāvā.

Katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00 skolēniem, viņu vecākiem un arī skolotājiem būs iespēja satikt fakultātes mācībspēkus, studentus un absolventus, lai uzzinātu vairāk par studijām BVEF, kas saskaņā ar darbadevēju aptauju piedāvā Latvijā labāko biznesa izglītību.

LU BVEF lektors un Ekonomikas valsts olimpiāžu organizators Mārtiņš Danusēvičs, kas ar panākumiem trenējis Latvijas komandas Starptautiskajai ekonomikas olimpiādei, piedāvās divas aktivitātes. Viena no tām - biznesa imitācijas spēle “Dzērieni”, kas skolēniem komandās piedāvās radīt savu dzērienu zīmolu, pārspēt citus un pārdod vairāk dzērienus, nekā konkurenti. Otra - lekcija ģēnijiem “Par ko mūsdienās var saņemt miljonu un  Nobela prēmiju ekonomikā”, kuras laikā kopīgi izvērtēsim, vai balvas ekonomistiem līdz šim pasniegtas pēc nopelniem.

Fakultātē darbojas LU Biznesa inkubators (BI), kas BVEF studentiem dod iespēju līdztekus studijām izmēģināt roku arī uzņēmējdarbībā. Pasākuma “LUniverss” ietvaros LU BI piedāvās aktivitāti -  "Izveido biznesu vienas stundas laikā!". Tās ietvaros varēs uzzināt un izmēģināt, kā īsā laikā tikt pie sava produkta un kā to pārdot, pirmajiem klientiem, kur iegūt finansējumu un kādi resursi ir nepieciešami!

LU BVEF bakalaura un maģistra studiju programmu "Ekonomika" direktore prof. Sandra Jēkabsone savā lekcijā pastāstīs,  kādas izmaiņas darba tirgū vērojamas pēdējo divu gadu laikā un, kas mūs gaida nākotnē. Būs iespēja uzzināt, kuras ir šobrīd vislabāk un vissliktāk apmaksātās profesijas Latvijā, kā arī kādas profesijas un prasmes būs pieprasītas nākotnē.

Tāpat Maģistra studiju programmas "Eiropas studijas un ekonomiskā diplomātija" direktores  Ineses Āboliņas vadībā būs iespēja piedalīties lekcijā un praktiskajā nodarbībā "Ieguldījums nākotnē – izvēloties profesiju, varam mainīt pasaules uztveri", kurā uzzināsiet, kas ir starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija. 

Savukārt asoc. prof. Ilona Baumane-Vītoliņa jauniešiem piedāvās meistarklasi - "Emocionālā inteliģence: Vai proti nolasīt citu cilvēku emocijas?". Emocionālā inteliģence mūsdienās ir tikpat svarīga kā zināšanas, īpaši jau biznesā. Tā ļauj izprast ne tikai sevi, bet arī citus cilvēkus. Lekcijā uzzināsi, kas ir emocionālā inteliģence un kā to trenēt, kā arī praktiskajā darbnīcā mācīsimies nolasīt citu cilvēku emocijas no sejas izteiksmes.

Profesionālās bakalaura studiju programmas "Industriālā inženierija un vadība" direktors prof. Henrijs Kaļķis kopā ar saviem studentiem ir sagatavojis praktisko darbnīcu - "Ergonomikas nozīme mūsdienu biznesā". Tās ietvaros tiks risināti ergonomikas uzdevumi, piemēram, atrodi 10 atšķirības vai kļūdas, kas netiek ievērots darbinieka darba vietā. Praktiska iesaiste - ergonomikas mērinstrumentu izmantošana, lai noteiktu darba slodzi - iespēja salīdzināt mērījumu rezultātus un veikt analīzi, lai padomātu, ko var uzlabot savā mācību vai darba vietā.

LU studiju festivāls “LUniverss” ir iespēja iepazīt LU Akadēmisko centru, “pielaikot” dažādas studiju aktivitātes, konsultēties ar studentiem, mācībspēkiem un nozares ekspertiem, atpūsties kopā ar mūzikas grupu “Citi zēni” un kopumā labi un noderīgi pavadīt laiku. Festivāla norise un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas, skolu autobusiem būs iespējams izmantot LU Akadēmiskā centra autostāvvietu.

Share

Related Content