Tuvojas gada nogale – laiks, kad paraudzīties uz aizvadītā gada notikumiem un satikties ar tuviniekiem, draugiem un mīļajiem. Šajā brīnumainajā svētku gaidīšanas periodā, kas ir piepildīts ar cerībām, sapņiem un sirsnību, ir svarīgi atrast laiku arī sev. Apstāties uz brīdi svētku burzmā, lai būtu klāt pie sevis. Tāpēc aicinām ikvienu kora draugu uz Latvijas Universitātes (LU) jauktā kora “Juventus” koncertu “Klāt pie sevis” 17. decembrī plkst. 19.00 LU Lielajā aulā.

Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņota Uģa Prauliņa “Missa Rigensis”, kas turpinās “Juventus” pēdējās sezonās ieviesto tradīciju – gada nogalē atskaņot mesu. “Missa Rigensis” (Rīgas mesa) komponēta 2002. gadā un ir viens no zināmākajiem komponista darbiem. Skaņdarbā sastopam komponistam raksturīgu kompozicionālu arku – tehniski sarežģītas vokālās kora partijas tiek ievītas pilnvērtīgā muzikālā saturā ar spilgti individuālu, tieši Uģim Prauliņam raksturīgu, kompozīcijas stilu.

Koncerta otrajā daļā tiks atskaņoti vairāki skaņdarbi no jaunā kora albuma "Jauns sākums”. Tiks izpildītas pašmāju komponistu – Jēkaba Jančevska, Irīnas Mihailovskas, Kaspara Zemīša, Lauras Jēkabsones, Artura Maskata, Jēkaba Nīmaņa un Valta Pūces – skaņdarbi, kas veltīti “Juventus” simtgadei. Pirmatskaņojumu šie skaņdarbi piedzīvoja 2022. gada 21. maijā koncertā “Jauns sākums”, kas korim bija viens no nozīmīgākajiem aizvadītā gada notikumiem.

"Klāt pie sevis" būs atkal satikšanās mūzikā ar kora tradīciju – atskaņot mesu –, kā arī atskatīšanās uz padarīto, izpildot darbus, kas 2022. gadā korim deva impulsu jaunajam sākumam.

LU jauktā kora “Juventus” koncerts “Klāt pie sevis” 2022. gada 17. decembrī notiks ar LU, LU Kultūras centra un “Juventus” atbalsta un attīstības biedrības atbalstu.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.
 

Plašāka informācija par “Juventus”
Vietnē www.juventus.lv
Facebook: @mixedchoirtjuventus
Instagram: @mixedchoirjuventus

Klausies “Juventus”
Spotify: @mixedchoirjuventus
YouTube: @mixedchoirjuventus

 

Share

Related Content