Studenti vecumā līdz 24 gadien tiek aicināti piedalīties kibervides sacensībās #KiberPlēsis. Arvien lielāku aktualitāti sabiedrībā iegūst jautājumi, kas saistīti ar kiberdrošību, un jauniešiem būtiski ir savlaicīgi iegūt un paplašināt zināšanas par šo jomu, lai, iespējams, nākotnē ar to varētu saistīt arī savu profesionālo karjeru. Sacensību #KiberPlēsis dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

Sacensības #KiberPlēsis ir izglītojošas kiberdrošības sacensības ar mērķi raisīt jauniešos interesi un iedrošināt izvēlēties kiberdrošību kā savu nākotnes profesiju.

“Šogad Latvijas kibertelpa izjūt līdz šim nepiedzīvotu spriedzi. Kiberdrošība ir viena no svarīgākajām jomām – virtuālajā telpā risinās sarunas, norit izglītības procesi, tā ir arī neatņemama biznesa un ražošanas sastāvdaļa – tādēļ prasmes šo vidi aizsargāt un izmantot droši ir ļoti svarīgas,” akcentē CERT.LV kiberdrošības eksperts Dr. Bernhards Blumbergs.

“Kiberdrošība ir kļuvusi par vienu no stratēģiski nozīmīgām nozarēm, kuras aktualitāte pēdējos gados pieaug ne tikai Latvijā, bet globāli.. Mūsdienu varoņi arvien biežāk ir sastopami tieši kibertelpā, tāpēc aicinu jauniešus izmantot šīs sacensības kā platformu savai izaugsmei,” uzsver uzņēmuma CYBER CIRCLE izpilddirektors Aleksandrs Orlovs.

Reģistrācija sacensībām: kiberplesis.lv

Sacensību sākums ir 2022. gada 11. novembrī plkst. 11.00.

Kibervides sacensības #KiberPlēsis rīko drošības tehnoloģiju uzņēmums CYBER CIRCLE, partneri un infotelpas atbalstītāji ir Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV un Latvijas izglītības iestādes.

Share

Related Content

Zinātnes kafejnīca atgriežas ar zinātnieku neražu stāstiem
24.11.2022

Zinātnes kafejnīca atgriežas ar zinātnieku neražu stāstiem

Instagram tiešraidē studenti atbildēs uz jautājumiem
07.11.2022

Instagram tiešraidē studenti atbildēs uz jautājumiem