Latvijas Universitātes darbinieku kopsapulce, rektors Indriķis Muižnieks, Datorikas fakultātes dekāne Zane Bičevska. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Times Higher Education by Subject (THE Subject) reitingā Datorzinātņu nozarē Latvijas Universitāte (LU) augstāko vērtējumu saņēmusi tieši kritērijā par sadarbību ar industriju. Mēs ar to ļoti lepojamies, un industrijas uzņēmumi mūs arī atzinīgi novērtē, ik gadu norādot studiju programmu “Datorzinātnes” par darba devēju ieteiktāko studiju programmu Latvijā, reitinga rezultātus vērtē LU Datorikas fakultātes dekāne Zane Bičevska.

Kā ziņots, jaunākajā THE Subject reitingā, kurā pasaules augstskolas tiek vērtētas pēc zinātņu nozarēm, LU pirmo reizi novērtēta kategorijā “Datorzinātnes”, ierindojoties 601. – 800. vietā vairāk nekā 1700 pasaules universitāšu lokā. LU saņēmusi vērtējumu sešās no 11 reitinga kategorijām (zinātņu nozarēm), visos saņemot augstāko novērtējumu starp Latvijas augstskolām, kuras iekļautas reitingā.

"LU datorzinātņu jomas iekļūšana prestižajā THE Subject reitingā ir atalgojums par kvalitatīvo Datorikas fakultātes darbu, kas ilgu gadu garumā veikts gan studentu izglītošanā, gan pētniecībā, gan sadarbībā ar industriju,” uzsver Z. Bičevska. “Reitings parāda, ka mums vēl ceļš ejams, lai esošo rezultātu uzlabotu, tomēr jau pats fakts, ka LU datorzinātnes reitingā iekļautas, ir vērtējams kā labs sasniegums."

Reitinga rezultātus veido šādi kritēriji: studijas (mācību vide) – 27,5%, pētniecība (apjoms, ienākumi un reputācija) – 27,5%, zinātnisko publikāciju citēšanas biežums (pētniecības ietekme savā nozarē) – 35%, starptautiskā sadarbība (personāls, studenti un pētniecība) – 7,5%, ienākumi no sadarbības ar uzņēmumiem (inovācijas) – 2,5%.

Times Higher Education ir viens no trim pasaules ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem, ko publicē jau 19. gadu. THE reitings pēc nozares aptver 11 priekšmetu jomas (māksla un humanitārās zinātnes, uzņēmējdarbība un ekonomika, klīniskā un veselības joma, datorzinātnes, izglītība, inženierzinātnes, tiesību zinātnes, dzīvības zinātnes, fizikālās zinātnes, psiholoģija un sociālās zinātnes) un sniedz pārskatu par labākajām universitātēm pasaulē.

Informācija par reitingu.

Share

Related Content