Piektdien, 11. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Lāčplēša dienai veltīts koru un pūtēju orķestra koncerts “Tavi esam, Tavi būsim”. Latviešu komponistu patriotiskākos skaņdarbus un tautasdziesmu apdares izpildīs Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura”, jauktais koris “Aurum”, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris. Ieeja pasākumā – brīva.

Koncerta idejas autors un koru mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, gatavojot koncerta programmu, uzsver: “Mūsdienu steidzīgajā laikmetā būtiski saglabāt nemainīgu vērtību kursu. Domājot par rītdienu, svarīgi atcerēties arī savu izcelsmi un pagātni, lepoties ar tās sarežģītajiem līkločiem un vēlreiz apliecināt savu esību latviskā kopībā. Mūsu dižāko dzejas autoru un komponistu daiļrades atskaņojumos uzdzirkstēs drosme un varonība, ieskanēsies sāpes un mīļums, kā arī kopībā pāršalks lepnums un varenība, lai godinātu ik vienu, kas nesavtīgi cīnījies par Latviju un tās neatkarīgu pastāvēšanu.”

Nosaukumā iekļautais Raiņa dzejas fragments “Tavi esam, Tavi būsim” muzikālā atskaņojumā būs sastopams Mārtiņa Brauna komponētā dziesmu cikla “Daugava” zīmīgākajās daļās. Atmiņas par varonību izskanēs Rūdolfa Blaumaņa sacerētajā un Raimonda Paula komponētajā skaņdarbā “Tālavas taurētājs” – šim atskaņojumam pirmreizēji veidotā pūtēju orķestra partitūrā.

Īpaša vieta programmā atvēlēta Lūcijas Garūtas mūzikā ietērptajai Tēvreizei, kā aizlūgums par Ukrainas karavīru un viņu tuvinieku nesavtīgo drosmi. Būs dzirdami arī skaņdarbi no P. Vaska, E. Dārziņa, P. Barisona, I. Kalniņa, R. Tigula u. c. komponistu daiļrades. Koncerta noslēgumā tiks veidots latvietību apstiprinošs tilts uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem, atskaņojot tautā pazīstamas M. Brauna, R. Tigula, Ē. Ešenvalda un R. Paula dziesmas.

Koncerta veidošanā piedalās koru mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš, kā arī kolektīvu diriģenti, kormeistari un vokālie pedagogi – Māra Lemkena, Emīls Rusovs, Inga Lisovska, Lauma Eglīte un Guntis Pavilons.

Ieeja koncertā – brīva.

Norises vieta: Latvijas Universitātes Lielā aula (Raiņa bulvāris 19)

Norises ilgums: Koncerts 2 daļās, 1h 40 min., starpbrīdis 15 min.

Koncerta sākums: plkst. 18.00

 Ieeja no: plkst. 17.40

Share

Related Content

Antīkie tēli Rīgā. Saruna ar Latvijas Universitātes profesoru Hariju Tumanu
28.10.2022

Antīkie tēli Rīgā. Saruna ar Latvijas Universitātes profesoru Hariju Tumanu

Rīko augsta līmeņa ekspertu konferenci “Latvijas valsts attīstības stūrakmeņi”
25.10.2022

Rīko augsta līmeņa ekspertu konferenci “Latvijas valsts attīstības stūrakmeņi”