Atvērto durvju diena LU Akadēmiskajā centrā
Apmeklētāji LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā Foto: Katrīna Annija Krūmiņa, LU

Latvijas Universitātes (LU) aicinājums "Atver! LU Akadēmisko centru" nedēļas nogalē piesaistīja rekordlielu apmeklētāju pulku – aptuveni 400 cilvēku, pastāstīja LU Akadēmiskā centra attīstības projektu vadītājs Roberts Rostoks.

"Ģimenes ar bērniem, topošie studenti un citi interesenti izmantoja iespēju izpētīt, kā izskatās Zinātņu un Dabas mājas no iekšpuses, kāds skats paveras uz Rīgu no šo namu jumtiem un kā norisinās ikdiena studijām nozīmīgajā kompleksā, kuram ikdienā tik bieži braucam garām," sacīja LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks.

Ekskursijās apmeklētāji iepazinās ar Zinātņu un Dabas mājām, apskatīja lielāko stikla mākslas objektu Latvijā, uzzināja, kā izskatās un kas ir daudz piesauktais “ātrijs”, izstaigāja fakultātes un institūtus, kas atrodas Akadēmiskajā centrā, ielūkojās gaiteņos un auditorijās, kur ikdienā jaunas zinības apgūst LU studenti.

"Dažādas aktivitātes lieliem un maziem bija sarūpējuši LU Sporta centra pārstāvji. ​Īpašu prieku guva tie, kam patīk pilsētu vērot no augšas, jo ekskursiju laikā viņi varēja nokļūt uz ēku jumtiem, no kuriem paveras lielisks skats gan uz Pārdaugavu, gan Vecrīgu un arī jaunās Rakstu mājas būvniecības vietu tepat Torņakalnā," piebilda R. Rostoks.

"Universitāte nav slēgta kopiena, kas dzīvo savu dzīvi. Universitāte ir sabiedrības daļa, kas apvieno tos, kuri mācās, tos, kuri māca, un tos, kuri meklē veidus, kā mācīties un visiem kopā attīstīties. Mūsu ģimenes, bērni, draugi, sadarbības partneri, apkaimju iedzīvotāji un pat parasti garāmgājēji – visi mijiedarbojas ar Universitāti un iespaido tās izaugsmes plānus, " izteicies LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks. "Aicinot ciemos uz Akadēmisko centru ikvienu interesentu, mēs gribējām iepazīstināt ar jauno, rosināt pārdomas par pieredzēto, idejas par nākotni. Kopā veidot nākotnes Universitāti. "

LU Akadēmiskais centrs atrodas Torņakalnā, Jelgavas ielā 1.

Vairāk informācijas par Akadēmisko centru:

www.akademiskaiscentrs.lu.lv/

Share