Aristotelis

Svētdien, 4. septembrī, dienu pirms studiju sākuma, Raiņa bulvārī 19 notiks Latvijas Universitātes (LU) studentu svētki “Aristotelis”, kur jaunie un esošie studenti, mācībspēki un citi LU saimes draugi kopā ieskandinās jauno studiju gadu.

LU Studentu padome (SP) aicina ikvienu uz lielākajiem studentu svētkiem, kas pēc divu gadu pārtraukuma ir atgriezušies Rīgā, Doma laukumā, un Raiņa bulvārī 19, tāpēc tie noteikti ir dubultsvētki. Kā jau ierasts – pasākums tiek sadalīts divās daļās: oficiālā un vakara daļa.

Oficiālajā daļā, kas sāksies īsi pirms plkst. 18.00 un notiks Doma laukumā, tiks teiktas svinīgas uzrunas, piemēram, no LU rektora Indriķa Muižnieka, LU Padomes priekšsēdētāja Ivara Kalviņa un citiem. Tāpat studenti kopā ar mācībspēkiem skandinās fakultāšu saukļus un dziedās dziesmas. Pēc tam studenti kopā ar mācībspēkiem un citiem pasākuma viesiem dosies kopīgā gājienā līdz LU galvenajai ēkai, pa ceļam noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt vakara daļā ikvienu pasākuma apmeklētāju sagaida kārtīga izdejošanās, no plkst. 21.00 līdz pat rīta gaismai. Vakara gaitā uz lielās skatuves uzstāsies vairāki pašmāju mūziķi: “Citi zēni”, “Eliots”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Bruģis” un “Nikotīņi”. Savukārt uz mazās skatuves kāps “De Speakable”, “Midnight Projects”, “Nakts mēģis”, “Embark”, “Māra Dagne”, “Gultņi”.

Biļešu skaits ieejai vakara daļā ir ierobežots un tās var iegādāties bezrindas.lv. Šos svētkus organizē lielā LU saime, taču uz pasākumu “Aristotelis 2022” ir gaidīti arī citu augstskolu studenti un viesi.

LU Studentu padomes priekšsēdētājs Ralfs Mihailovs norāda, ka ir lieliska sajūta atgriezties pie tradīcijām un svinēt lielākos LU studentu svētkus “Aristotelis” Doma laukumā un Raiņa bulvārī 19.

Plašāku informāciju par pasākumu var uzzināt LU SP sociālajos tīklos: Instagram (@studentiemlu) un Facebook (Latvijas Universitātes Studentu padome).

Share

Related Content

Latvijas Universitāte savu vārda dienu atzīmē ar ikgadējo LU kopsapulci
02.09.2022

Latvijas Universitāte savu vārda dienu atzīmē ar ikgadējo LU kopsapulci