Iepazīsti LU. Pasākums jaunajiem LU studentiem. 31. augusts. LU galvenajā ēkā

Pirmie studiju mēneši Latvijas Universitātē (LU) ir interesants un emocijām piesātināts laiks. Gan mācību organizēšanas, gan satura un mācību vērtēšanas kārtība augstskolā atšķirsies no jauno studentu līdzšinējās pieredzes. Daudz kas būs atkarīgs arī no personiskās attieksmes un atdeves. Ieskatu gaidāmajās pārmaiņās un padomus, kā gūt panākumus studiju gaitā, pirmā kursa studenti varēs iegūt pasākumā “Iepazīsti LU” jau 31. augustā.

Pasākums “Iepazīsti LU” notiks 31. augustā. plkst. 13.00 LU Lielajā aulā (Rīga, Raiņa bulvāris 19) un tiešsaistā LU Facebook lapā. Tā mērķis – sniegt ieskatu LU studiju norises ikdienā, palīdzēt jaunajiem studentiem iejusties lielajā LU saimē un saņemt atbalstu no pieredzējušiem speciālistiem.

Pasākums tiks atklāts ar lekciju “Iepazīsti savu kuratoru un mentoru”, kas ir atbalsta programmas jaunajiem studentiem. Studiju kvalitātes nodrošināšanas nodaļas pārstāve Jana Ādmine pastāstīs par kuratoru programmu, bet LU Studentu padomes pārstāvji skaidros, kā pieteikties programmai, kurā vecāko kursu studenti jaunajiem studentiem sniedz palīdzīgu roku un palīdz iejusties studiju vidē.

Ikviens students vēlas, lai izvēlētās studijas būtu ne tikai interesantas, bet arī veiksmīgas. Plkst.14.00 par dažādām mācību metodēm un stiliem un kā mācīšanās skolā atšķiras no studijām augstskolā stāstīs docente un vadošā pētniece Sanita Baranova.

Pasākuma turpinājumā plkst.15.00 LU Studentu padomes pārstāvji sniegs ieskatu E-studiju un LU informatīvajā sistēmā LUIS, kuru izmantošana būs neatņemama sastāvdaļa studiju laikā.

Plkst.15.30  psiholoģe Līga Valinka stāstīs par to, ar kādām emocijām un pārdzīvojumiem sastopas lielākā daļa jauniešu, uzsākot studijas un kas var palīdzēt iejusties studiju vidē labāk.

Plkst.16.00 efektīvā laika plānošanā ieskatu sniegs karjeras konsultante un izaugsmes veicinātāja Dace Siliņa. Viņa iepazīstinās ar to, ka laika uztvere un laika plānošana cilvēkiem var atšķirties, kādēļ katrs citādi ir ieradis organizēt savus darba uzdevumus. Lekcijā pievērsīs uzmanību darba uzdevumu definēšanas nozīmei, kā arī runās par viltīgajiem laika zagļiem.

Pirms lekcijām LU Mazajā aulā no plkst.11.00 līdz plkst.13.00 jaunie studenti varēs iepazīties ar dažādu LU struktūrvienību piedāvātajām iespējām ārpus studiju aktivitātēm. Te varēs uzzināt par pievienošanos amatiermākslas kolektīviem – tautas deju kolektīviem, koriem, vokālajiem ansambļiem, pūtēju orķestrim, studentu teātrim, tautas lietišķās mākslas studijai u.c. LU Sporta centra speciālisti iepazīstinās ar dažādām sportošanas iespējām universitātē – gan profesionālā, gan “sava prieka” līmenī. Jaunos censoņus gaidīs arī LU Karjeras centra, Biznesa inkubatora u.c. struktūrvienību speciālisti.

Share

Related Content

Pirmkursnieki iepazīst savu jauno Alma mater
31.08.2022

Pirmkursnieki iepazīst savu jauno Alma mater

Jaunais LU plānotājs ir klāt!
11.08.2022

Jaunais LU plānotājs ir klāt!

TOP 5 interesantākās vietas LU, kur vērts aiziet ekskursijā pirmkursniekiem
11.08.2022

TOP 5 interesantākās vietas LU, kur vērts aiziet ekskursijā pirmkursniekiem