Studente
Pieteikšanās studijām Latvijas Universitātē. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Pirmdien, 18. jūlijā, noslēdzās pieteikumu iesniegšana un apstiprināšana Latvijas Universitātes (LU) un citu Latvijas augstskolu studiju programmās. Vienotajā uzņemšanā LU arī šogad saņēmusi lielāko studētgribētāju pieteikumu skaitu starp visām augstskolām.

19. jūlijā apkopotā informācija portālā Latvija.lv rāda, ka LU ir pārliecinoša līdere ar pirmo prioritāti apstiprināto pieteikumu skaitā. No 9430 pieteikumu iesniedzējiem, gandrīz puse, 4445, pilnīgi noteikti zina, ka savu galveno izvēli, pirmo prioritāti, atraduši starp LU piedāvātajām studiju programmām.

Šogad visvairāk reflektantu vēlas studēt psiholoģiju  – studijas šajā programmā kā pirmo prioritāti norādījuši 475 topošie studenti. Studiju programma “Psiholoģija” no pirmās vietas “izstūmusi” pagājušā gada līderi – studiju programmu “Ārstniecība”, kuru kā savu pirmo studiju prioritāti norādījuši 434 reflektanti, ierindojot to šogad otrajā vietā populārāko LU studiju programmu topā. Trešajā vietā ir studiju programma “Datorzinātnes”, kas kā prioritāra norādīta 375 pieteikumos.

No 10 populārākajām studiju programmām vienotajā uzņemšanas sistēmā, septiņas ir tieši LU studiju programmas. Jau minētajām trim pievienojas arī “Tiesību zinātne” (339 pieteikumi), “Komunikācijas zinātne” (232), “Biznesa vadība” (228) un “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas” (168).

Konkursa pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 22. jūlijā pēc plkst.17, bet otrās kārtas rezultāti – 26. jūlijā pēc plkst.17. Rezultāti tiks paziņoti e-pakalpojumā "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā. Pēc konkursa 1. kārtas rezultātu uzzināšanas 22. jūlijā reflektantam jāizlemj, vai vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām. Vairāk par konkursa norisi un kārtību var izlasīt šeit.

Reflektantiem, kuri būs ieguvuši studiju vietas LU, no nākamās nedēļas –  25. jūlija būs jāveic nākamais solis, proti – jāreģistrējas studijām un jāslēdz studiju līgums. To varēs izdarīt savā nākamajā fakultātē līdz 29. jūlijam. Visa informācija par uzņemšanas procesu Latvijas Universitātē lasāma www.gribustudet.lv.

Pieteikšanās studijām notiks pēc prioritāšu sistēmas un konkursa rezultātā katrs reflektants var iegūt vienu studiju vietu vienā studiju programmā. Uzņemšana pilna laika pamatstudiju programmās notiek konkursa kārtībā pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Share

Related Content

Piesakies stipendijām, ja esi 1. kursa students!
01.08.2022

Piesakies stipendijām, ja esi 1. kursa students!

Studētgribētājiem jādodas uz fakultātēm slēgt studiju līgumus
25.07.2022

Studētgribētājiem jādodas uz fakultātēm slēgt studiju līgumus

No desmit pieprasītākajām studiju programmām septiņas ir LU piedāvātās
18.07.2022

No desmit pieprasītākajām studiju programmām septiņas ir LU piedāvātās

LU Studentu padome: Mēs esam par iekļaujošu vidi
15.07.2022

LU Studentu padome: Mēs esam par iekļaujošu vidi