Vasaras skolas atklāšanā 12. jūlijā.

Latvijas Universitātē no 12. līdz 25. jūlijam notiek Latviešu valodas un kultūras vasaras skola diasporas jauniešiem, kurā piedalās vairāk nekā 25 dalībnieku no visas pasaules.

Vasaras skolā piedalās dalībnieki no Brazīlijas, Francijas, Kanādas, Čīles, Lielbritānijas, Austrālijas un Amerikas Savienotajām Valstīm vecumā no 17 līdz 35 gadiem. Dalībnieku latviešu valodu zināšanas ir dažādos līmeņos, bez latviešu valodas priekšzināšanām līdz ļoti labām zināšanām B1 līmenī. Latviešu valodu studenti izvēlas mācīties arī atkārtoti jau augstākā līmenī un cer, ka 2023.gadā jau varēs studēt klātienē.

Divu nedēļu garumā latviešu valodas entuziastiem gaidāmas mācības, dažādas nodarbības un arī virtuālās ekskursijas un semināri.

Vasaras skolā latviešu valodu pasniedz filoloģijas doktore Inga Laizāne, vēstures doktore Kristīne Ante un filoloģijas asociētais profesors Arvils Šalme. Par vēsturi un politiku stāstīs asociētais profesors Ivars Ijabs, mg.hist. Ginta Ieva Bikše; par mākslu un kultūru – Latvijas Nacionālas bibliotēkas Latvijas kultūras kanona kuratore Anita Smeltere; par folkloru, latviešu tradīcijām – Ilga Vālodze Ābele.

Dalībnieki apmeklēs arī tiešsaistes ekskursijas Krišjāņa Barona memoriālajā muzejā, dosies virtuālajā ekskursijā pa Rīgas ielām, apmeklēs Raiņa un Aspazijas māju Rīgā, Okupācijas muzeju, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Diasporas vasaras skola notiek sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru un Izglītības un zinātnes ministrijas no valsts budžeta programmas "Valsts valodas politika un pārvalde".

Share

Related Content

Latvijas Universitātē notiek otrā vasaras skola latviešu valodas entuziastiem
27.07.2022

Latvijas Universitātē notiek otrā vasaras skola latviešu valodas entuziastiem