Dokumentu iesniegšana studijām Latvijas Universitātē
© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Sākoties elektronisko pieteikumu iesniegšanai vienotajā uzņemšanā studiju programmās portālā Latvija.lv, Latvijas Universitāte (LU) pirmajā dienā saņēmusi vislielāko pieteikumu skaitu, kļūstot par līderi starp augstskolām. Pēc aktuāliem datiem trešdien, 6. jūlijā plkst.9.00, LU saņēmusi 1846 reflektantu pieteikumu, no tiem 419 studētgribētāji LU izvēlējušies kā savu pirmo prioritāti.

Starp desmit populārākajām studiju programmām, kuras izvēlētas ar pirmo prioritāti, pirmajā pieteikšanās dienā lielākā daļa ir LU studiju programmas – 1. vietā ierindojas studiju programma "Ārstniecība", kurai seko "Datorzinātne" un "Tiesību zinātne". TOPā  iekļuvušas arī studiju programmas “Psiholoģija”, “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas” un “Komunikācijas zinātne”.

Kopumā līdz plkst. 9.00 portālā Latvija.lv saņemti 2614 studiju pieteikumi, no kuriem 839 (32,10%) ir apstiprināti. Vienotajā uzņemšanas sistēmā pieteikumus var iesniegt kopumā 12 Latvijas augstskolās.

Vienotā pieteikumu iesniegšanas elektroniski turpinās līdz 18.jūlijam, bet no 12.jūlija pieteikumus studijām varēs iesniegt arī klātienē gan Rīgā, gan visās LU filiālēs.

Vairāk par uzņemšanas kārtību

Share

Related Content

Latvijas Universitātē sākas uzņemšana
11.07.2022

Latvijas Universitātē sākas uzņemšana

Latvijas Universitātē izveidota jauna kultūrvides mantojuma studiju programma
04.07.2022

Latvijas Universitātē izveidota jauna kultūrvides mantojuma studiju programma