Tīklošanās notikums, filmas pirmizrāde un sarunas – “Kāpēc sociālās zinātnes?”

Piektdien, 20. maijā, skolēni, studenti un citi interesenti aicināti uz tīklošanās notikumu, filmas pirmizrādi un sarunu vakaru – “Kāpēc sociālās zinātnes?” Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF), Rīgā, Lauvas ielā 4. Pasākumu ievadīs pilsētpētnieka Mārtiņa Eņģeļa urbānā pastaiga uz Maskavas forštati “Rīga, kuras nav”. Dalība – bez maksas.

Notikumu programma

Plkst. 15.00-17.00: urbānā pastaiga “Rīga, kuras nav”

Pilsētpētnieks Mārtiņš Eņģelis ierobežotu grupu interesentu vedīs pa pēdām Rīgai, kuras nav. Pa ceļam uz Maskavas priekšpilsētu, kur atrodas LU Sociālo zinātņu fakultāte, Mārtiņš stāstīs par gaisa pilīm, nerealizētiem plāniem un mītiem ap Rīgu, kas tā arī netika ieviesti īstenībā. Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots; pieteikšanās dalībai: https://ej.uz/Maskacku

Plkst. 17.00-19.00: sarunu vakars ar SZF studentiem un mācībspēkiem

12 saistoši stāsti, prezentācijas, pētījumi un pārdomas par sociālajām zinātnēm mūsdienās, kuras sagatavojuši SZF mācībspēki un studenti no Informācijas pārvaldības, Komunikācijas zinātnes, Politikas zinātnes, Socioloģijas, Sociālā darba, kā arī Kultūras un sociālās antropoloģijas programmām. Sarunas norisināsies teltī beisbola laukumā, aiz fakultātes neformālā gaisotnē. Skolēni un citi interesenti varēs uzzināt vairāk par iespējām mācīties Sociālo zinātņu fakultātē.

Plkst. 19.00: Multimediju studijas vadītāja Roberta Vīksnes & co radītās filmas pirmizrāde

Atzīmējot Latvijas Universitātes jaunākās fakultātes 21 gadu jubileju un spītējot pandēmijas radītajiem ierobežojumiem, pēdējā gada laikā ir tapusi filma par mūsu fakultāti un tās cilvēkiem. Filmā katrs, kurš ir reiz mācījies vai strādājis Sociālo zinātņu fakultātē, atpazīs zināmas sejas un notikumus. Filmas pirmizrāde notiks Berlina auditorijā 1. stāvā.

Visi notikumi ir bez maksas.
Visu dienu fakultātes teritorijā, pie galvenās ieejas strādās “GustaMe” po-up kafejnīca uz riteņiem, kurā varēs iegādāties spāņu saldumus – churros – un citus gardumus, kafiju, tēju u.tml.

Share

Related Content

FOTO. LU padomi eksāmeniem – kā šokolādes gabaliņš pirms pārbaudījumiem
09.05.2022

FOTO. LU padomi eksāmeniem – kā šokolādes gabaliņš pirms pārbaudījumiem

Radīta virtuālā izstāde par LU Sociālo zinātņu fakultātes vēsturi
01.02.2022

Radīta virtuālā izstāde par LU Sociālo zinātņu fakultātes vēsturi