Skolēni zinātniskās pētniecības darbu konferencē. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

4. martā iPoster platformā notiek Reģionālā skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference, kuras organizēšanā iesaistījusies Latvijas Universitāte (LU).

Skolēnu zinātniskās konferences dalībniekus sveic arī LU rektors Indriķis Muižnieks: “Tas varbūt ir jūsu pirmais solis uz zinātni, uz universitāti, bet katrs ceļš ar to sākas. Es ļoti ceru, ka reiz uz tā stājušies, jūs turpināsiet, kļūsiet par studentiem, kļūsiet par zinātniekiem, augsti izglītotiem cilvēkiem, kas spēs droši virzīt gan katrs savu, gan visas valsts attīstību!”

LU mācībspēki recenzēja Rīgas reģionam pieteiktos 264 darbus, kas iesniegti no 39 skolām Rīgas un Jūrmalas un piecos novados – Ķekavas, Mārupes, Ogres, Ropažu un Siguldas. Šogad kopā ar Rīgas reģiona darbiem vēl tika vērtēti arī 11 Vidzemes reģiona darbi (no piecām skolām Madonas, Valmieras, Smiltenes novados), jo LU piedalās konsorcijā kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Tehnisko universitāti un Daugavpils Universitāti.

Visvairāk darbu pieteikti dabaszinātņu nozaru grupā – 76, sociālo zinātņu nozaru grupā – 68 un humanitāro zinātņu nozaru grupā – 62 darbi. Medicīnas un veselības zinātnēs iesniegti 39 darbi, inženierzinātnēs – 22, lauksaimniecības, meža un veterinārajās zinātnēs – 8 darbi.

Uz reģiona konferenci tika izvirzīti 240 darbi no Rīgas reģiona (298 skolēni no 35 skolām) un 11 darbi no Vidzemes reģiona (12 skolēni no 5 skolām).

Lielākais darbu skaits no vienas skolas uz konferenci izvirzīts no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas (49 darbi), Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas (42 darbi), Rīgas Franču liceja (22 darbi), Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas (20 darbi), RTU inženierzinātņu vidusskolas (19 darbi) un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas (14 darbi). Jāatzīmē arī Siguldas Valsts ģimnāzija, kura konferencē piedalīsies ar 12 darbiem un Madonas Valsts ģimnāzija – ar 6 darbiem.

Share

Related Content

Latvijas Universitāte Instagram jautājumu un atbilžu sesijā uzzini visu par fakultātēm!
14.03.2022

Latvijas Universitāte Instagram jautājumu un atbilžu sesijā uzzini visu par fakultātēm!