Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. Foto: Latvijas Banka

Piektdien, 11. februārī, Latvijas Universitātes (LU) tīmekļvietnē būs skatāma 80. starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanas plenārsēde, kurā ar referātu "Monetārā politika Latvijā un eiro zonā: quo vadis?" uzstāsies Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Latvijas Bankas prezidents savā referātā akcentēs monetāro politiku, atskatoties uz laiku no lata atkalieviešanas un piesaistes Starptautiskā valūtas fonda valūtu grozam pēc Latvijas neatkarības atgūšanas līdz Latvijas iestājai eiro zonā un šī brīža izaicinājumiem, kā mazināt monetārās politikas atbalstu, vienlaikus neapdraudot ekonomikas atkopšanos pēc pandēmijas. Daļa prezentācijas tiks veltīta arī aktuālajiem jautājumiem Latvijas ekonomikā kopumā, kā arī fiskālajai un strukturālajai politikai.

M. Kazāka lasījumu varēs klausīties tiešsaistē LU tīmekļvietnē, kā arī LU Facebook lapā 11. februārī plkst. 13.00. Referentam arī varēs uzdot jautājumus, tos sūtot e-pastā info@lu.lv

Tradīcijām bagātās LU konferences darbs šogad norit attālināti, aicinot zinātniekus, referentus un interesentus apmeklēt vairāk nekā 120 sekciju sēdes 4 zinātņu nozaru blokos: dabas zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs, humanitārajās zinātnēs, sociālajās zinātnēs, 12 prioritārās pētniecības tēmās un starpdisciplināri, iepazīstinot ar aktuālajiem zinātnes sasniegumus un jaunumiem, tai skaitā Covid-19 pētniecības jomā.

Pēdējos gados LU konference ir apvienojusi daudzus universitāšu un Latvijas zinātniekus, kā arī kļuvusi par vietu, kur zinātnes sasniegumi tiek apspriesti gan ar uzņēmējiem un dažādu tautsaimniecības nozaru līderiem, gan ar zinātniekiem no dažādām ārvalstu zinātniskām institūcijām.

Informāciju par sekciju sēdēm var atrast konferences mājaslapā.

Share

Related Content

LU 80. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ
07.02.2022

LU 80. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ

LU jau 80. reizi notiks starptautiskā zinātniskā konference
24.01.2022

LU jau 80. reizi notiks starptautiskā zinātniskā konference