© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

24. janvārī Latvijas Universitātē sākas 80. starptautiskā zinātniskā konference. Piedāvājam ieskatīties konferences programmā šonedēļ.

Konference sāksies ar sekciju sēdēm sociālajās, medicīnas un veselības un dabas zinātnēs. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē pētnieki diskutēs par izglītības kvalitāti: kas nosaka veiksmi universitāšu reitingos, kāds ir direktoru vadības stils Latvijas skolās un par speciālo izglītības sistēmu Latvijā.

Medicīnas fakultātē notiks konfernce, kuras virsmērķis būs rast risinājumus, kā pasargāt bērnus no kaitējuma normālai attīstībai, ko nodara pandēmijas. Daudzu valstu valdības nav izvērtējušas pandēmijas laikā pieņemto lēmumu ietekmi uz bērniem, tādējādi ignorējot ANO Bērnu tiesību konvencijas  normu par bērnu interešu  absolūtu prioritāti iepretim jebkuras citas sabiedrības  grupas interesēm, uzskata konferences rīkotāji.

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes konferencē fokusēsies uz iespēju LU FMOF Skaitliskās modelēšanas institūta studentiem prezentēt jaunāko veikumu multifizikālu, pusvadītāju tehnoloģiju un vides procesu skaitliskā modelēšanā. Konferenci atklās ielūgtais referents Dr. Jānis Priede ar referātu par 2D turbulences skaitlisko modelēšanu, izmantojot grafiskos procesorus. Pasākumā būs pārstāvēts plašs pētījumu loks gan parādot attīstību pusvadītāju tehnoloģiju un multifizikālo procesu pētniecībā, gan vides procesu modeļu izstrādē, gan datorzinātnē u.c. Kopā tiks prezentēti 9 referāti.

Konferences programma

Pirmdiena, 24. janvāris

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē
Izglītības kvalitāte un izglītības sistēmas efektīva pārvaldība / Quality of Education and Effective Management of the Education System
Plkst. 10.00
Vairāk informācijas

Trešdiena, 26. janvāris

Medicīnas fakultātē                                         
COVID-19 ietekme uz bērniem. Tiesības un atbildība / The impact of COVID-19 on children: rights and responsibilities
Plkst. 14.00
Vairāk informācijas

Ceturtdiena, 27. janvāris

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē
Biznesa un organizāciju vadīšanas aktualitātes / Various issues of business and organization management
Plkst. 10.00
Vairāk informācijas

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē
Impact of Globalization to National Economies and Business
Plkst. 15.00
Vairāk informācijas

Piektdiena, 28. janvāris

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē
Projekta "Cilvēks, tehnoloģijas un izglītības kvalitāte" pētniecības projektu rezultāti / Results of the Research Projects of the Project "Human, Technology and Quality of Education"
Plkst. 10.00
Vairāk informācijas

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē
Matemātiskās metodes pētījumu izcilībai
Plkst. 13.00
Vairāk informācijas

Share

Related Content

LU jau 80. reizi notiks starptautiskā zinātniskā konference
24.01.2022

LU jau 80. reizi notiks starptautiskā zinātniskā konference