Latviešu valodas un kultūras vasara skola. Ekrānuzņēmums no Zoom konferences zvana.

No 29. jūlija līdz 11. augustam tiešsaistē norisinās Latviešu valodas un kultūras vasara skola, kurā piedalās Valsts izglītības attīstības aģentūras izsludinātā konkursa stipendiāti, kas ieguvuši valsts stipendiju, kā arī citi interesenti.

Latviešu valodas un kultūras vasara skola, kas Latvijas Universitātē norisinās jau septīto gadu, bija saņēmusi 50 dalībnieku pieteikumus. Arī šogad dalībniekiem bija iespēja kandidēt uz Valsts izglītības attīstības aģentūras izsludinātājām valsts stipendijām.

Šogad vasaras skolā piedalās dalībnieki no ASV, Uzbekistānas, Irānas, Vācijas, Austrālijas, Lielbritānijas, Kanādas, Polijas, Horvātijas, Jaunzēlandes, Ukrainas, Igaunijas un Japānas, no kurienes šogad bija pastiprināta interese, jo piedalās vairāki Japānas pārstāvji.

Dalībnieku latviešu valodu zināšanas ir dažādos līmeņos - gan bez priekšzināšanām, gan ar labām latviešu valodas priekšzināšanām. Interese apgūt latviešu valodu ir dažāda vecuma cilvēkiem.

Vasaras skolā latviešu valodu pasniedz filoloģijas doktore Inga Laizāne; par mākslu un kultūru stāstīs Latvijas Nacionālas bibliotēkas Latvijas kultūras kanona kuratore Maija Treile; par folkloru un latviešu tradīcijām – Ilga Vālodze Ābele; par mākslu – Paula Stutiņa.

Lai gan vasaras skola norisinās attālināti, dalībniekiem netiks liegta iespēja arī iepazīt latviešu kultūru. Dalībnieki piedalīsies interaktīvā lekcijā – ekskursijā pa Krišjāņa Barona memoriālo muzeju un interaktīvā ekskursijā pa Rīgu. Tāpat notiks tiešsaistes lekcijas no Raiņa un Aspazijas mājas Rīgā, no Okupācijas muzeja un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, kā arī notiks ekskursija pa Nacionālo Mākslas muzeju.

         

Share

Related Content

Latviešu valodas un kultūras vasaras skola attālināti pulcē diasporas jauniešus
16.07.2021

Latviešu valodas un kultūras vasaras skola attālināti pulcē diasporas jauniešus