Ikgadējie Aristoteļa svētki. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departame

Iestājoties augstskolā, studenti bieži vien ierodas savā pirmajā studiju nedēļā kā pilnīgi baltas lapas. Iepazīstot visas piedāvātās iespējas, daļa studentu izvēlas iesaistīties studentu pārstāvniecībā. Latvijas Universitātē ir 13 fakultātes un katrā ir atrodama Studentu pašpārvalde – vieta, kur rodas un tiek īstenotas dažādas idejas. Fakultāšu Studentu pašpārvaldes rīko gan akadēmiskus, gan kultūras pasākumus, palīdz studentiem ar dažādām studiju problēmām un uzklausa dažādus inovatīvus priekšlikumus.   Šajā sadaļā dažu fakultāšu Studentu pašpārvaldes priekšsēdētāji izstāstīs to, kāpēc ir jāiesaistās pašpārvaldē, ko viņi ir ieguvuši un kādi amizantākie notikumi ir bijuši.

Kāpēc ir nepieciešama studentu pārstāvniecība?

Daniela Vāvere (Medicīnas fakultāte)

Studentu pārstāvniecības piešķir uguntiņu studijām, tās vairs nav tikai nebeidzamās stundas mācoties bibliotēkā, bet gan arī neaizmirstams laiks, kas pavadīts pasākumos, semināros, konferencēs un sporta spēlēs.

Justīne Puriņa (Bioloģijas fakultāte)

Studentu pārstāvniecība dod ikvienam iespēju izaicināt sevi, apgūstot jaunas prasmes, piemēram, pasākumu organizēšanā, kā arī attīsta komunikācijas spējas. Darbojoties šeit, ir iespēja būt radošam un gūt gandarījumu, ja izdodas veikt kādas izmaiņas studentu dzīvē vai atrisināt studentiem nozīmīgas problēmas.

Beāte Petrone (Juridiskā fakultāte)

Manuprāt, studentu pārstāvniecība ir daudz vairāk nekā vienkārša dalība savas universitātes sociālajā dzīvē. Studenti vienmēr ir bijuši viena no aktīvākajām un progresīvākajām sabiedrības daļām. Mēs esam pārmaiņu aģitatori, maksimālisti un sapņotāji ar reālām idejām. Studentu pārstāvniecība mūsu spēkus apvieno un dod tiem spārnus. Tā ir iespēja aktīviem jauniešiem kopā paveikt lielas lietas.

Simona Elfa Skangale (Humanitāro zinātņu fakultāte)

Ir svarīgi būt studentu pārstavniecībā, lai uzlabotu studiju vidi un spētu risināt studentiem aktuālās problēmas tajā. Iesaistoties studentu pārstāvniecībā ir iespēja pārstāvēt studiju biedru intereses, vēstīt par studējošā viedokļa nozīmi gan universitātes, gan valsts mērogā, kā arī padarīt studentu dienas gaišākas ar dažādu interesantu pasākumu palīdzību.

Sabīne Liepniece (Sociālo zinātņu fakultāte)

Es uzskatu, ka būšana studentu pārstāvniecībā ir iespēja paust savu viedokli par patiesi svarīgām tēmām mūsu studiju vidē, kā arī iespēja rast prieku, piedaloties dažādos pasākumos un veidojot tos. Tā ir iespēja attīstīt savas spējas, iegūt jaunas zināšanas un kontaktus, palīdzēt sev un citiem, izaicināt sevi ik uz soļa. Ir svarīgi būt studentu pārstāvniecībā, jo mēs spējam ietekmēt un mainīt lietas!

Nosauc vienu amizantu notikumu, kurš ir noticis ar tevi, kamēr esi studentu pārstāvniecībā!

Nauris Osis (Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte)

Es teiktu, ka viss mans ceļš ir bijis kā liels, amizants notikums. No paša sākuma, kad parādīju sevi no labās puses, mani uzrunāja kļūt par nākamo akadēmiskā virziena vadītāju. Ierodoties universitātē nedomāju, ka pirmajā kursā vispār būtu iespējams tikt Studentu pašpārvaldes valdē, tāpēc jau virziena vadītāja amats likās kā milzīgs sasniegums. Tā kādas pāris nedēļas gatavojos, domāju, kā ar visu tikšu galā, līdz reiz kādā sapulcē manam vēlēšanu saraksta līdzvadītājam pajautāja, vai nevēlas kļūt par priekšsēdētāju. Man šķita, ka atbilde būs apstiprinoša, tomēr, par brīnumu, viņš atbildēja, ka nekandidēšot, tomēr virzīšot mani. No tā brīža viss sagriezās kājām gaisā, un pēkšņi es biju galvenais (un beigās vienīgais) kandidāts šim amatam. Nevaru izteikt vārdos, cik lepns biju un joprojām esmu par izteikto atbalstu, un darīšu visu, lai pierādītu, ka ikkatra balss par mani bija tā vērta!

Anna Holberga (Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte)

Visamizantākais notikums, ko esmu pieredzējusi Studentu pašpārvaldē, ir RPIVA vārnas pazušana. 2020. gadā, pirms ārkārtas situācijas izslidināšanas pavasarī, aizdevu RPIVA vārnas izbāzeni vienai lektorei, lai vārnu izmantotu kā zīmēšanas modeli. Diemžēl vārnu nesaņēmām atpakaļ. Rudenī kopsapulcē tomēr nolēmām, ka vārnu vajadzētu atgūt. Nezināju lektores vārdu, tāpēc rudenī, kad atgriezāmies studēt klātienē, uzrakstīju e-pastu nodaļas vadītājai par radušos situāciju, un to vai viņa kādā kabinetā ir redzējusi RPIVA vārnu (tā bija pirmā reize, kad nodaļas vadītāja saņēma e-pastu no manis – PPMF SP vadītājas.) Pēc dažām dienām mūsu leģendārā vārna tika atrasta un atgriezās PPMF SP telpā. Šo stāstu atceros ļoti labi, jo 2020. gada oktobrī, kad norisinājās PPMF SP Topošo biedru seminārs, vienā no aktivitātēm katrai komandai vajadzēja izlozēt profesiju, dziesmu un vienu problēmsituāciju, ko PPMF SP ir risinājusi, un attēlot situāciju mūzikla formā. Viena komanda uzrakstīja dziesmu par RPIVA vārnu pie “Ghostbusters” dziesmas mūzikas. Kad mani 2020. gada jūlijā ievēlēja par PPMF SP vadītāju, es nekad neiedomājos, ka dažus mēnešus vēlāk PPMF Topošo biedru seminārā, kuram biju galvenā organizatore, kāds attēlos situāciju par leģendārās RPIVA vārnas pazušanu un atgūšanu mūzikla formā, bet, ja darbojies Studentijā, ir jābūt gatavam arī risināt dažādu “vārnu” problēmas!

Share

Related Content

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada
14.07.2021

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni
06.07.2021

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni

Studēt LU – tā ir iespēja!
05.07.2021

Studēt LU – tā ir iespēja!

No studenta par pētnieku!
28.05.2021

No studenta par pētnieku!

Akadēmiskais centrs Torņakalnā – pasaules līmeņa iespējas
26.05.2021

Akadēmiskais centrs Torņakalnā – pasaules līmeņa iespējas

Attālinātās studijas – vai iespēja arī nākotnē?
09.05.2021

Attālinātās studijas – vai iespēja arī nākotnē?