LU studenti nenogurstoši visas nedēļas laikā sniedza atbildes uz studētgribētāju jautājumiem. No kreisās: Elīna, Andra un Andis.

Šogad studētgribētāji bija aicināti iekāpt studenta kurpēs virtuāli un Instagramā uzdot interesējošos jautājumus par studijām Latvijas Universitātē. LU studenti piecu dienu laikā, no 11. līdz 15. maijam, video formātā sniedza atbildes uz 132 jautājumiem.

LU Instagram kontā atbildes sniedza LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes 1. kursa studente Elīna Krēmere, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Fizikas 1. kursa students Andis Poļaks un LU Ķīmijas fakultātes studiju programmas Dabaszinātņu un IT skolotājs 3. kursa studente Andra Annemarija Krūmiņa.

Elīna sniedza atbildes uz jautājumiem par iespējām darboties radio NABA, studijām sociālo un humanitāro zinātņu programmās, par pareizu laika plānošanu, kādi pienākumi ir kursa vecākajam, kā arī par to, kāda gaisotne LU valda kopumā, kā vieglāk iepazīties ar jauniem cilvēkiem un kā atrast draugus studiju laikā.

Andim studētgribētāji uzdeva jautājumus par darbu Studentu padomē, studijām dabaszinātņu programmās, ko viņš domā par LU pasniedzējiem, kad sāksies jaunais studiju semestris, vai iespējams mācības apvienot ar darbu, kā iegūt stipendiju un vai vidusskolā jau būtu nepieciešams apgūt augstāko matemātiku.

Savukārt Andra savos video stāstīja par studentu dzīvi dienesta viesnīcā, prakses iespējām, skolotāja studiju programmām, kā arī studētgribētāji vēlējās noskaidrot, kas notiek gadījumā, ja studijās nav izpildīti mājasdarbi un kāpēc vajadzētu izvēlēties studijas tieši LU.

Andra studētgribētājiem skaidroja, ka pieteicās studijām LU savu interešu vadīta – uzņemšanā viņa pieteicās četrām studiju programmām, no kurām trīs bija LU. Izvēles noteikšanā viens no aspektiem bija citu studentu atsauksmes. Elīna izvēlējās studijas LU, jo konkursa kārtībā viņa ieguva papildu punktus studijām budžetā, kā arī uzrunāja Komunikācijas zinātnes plašais programmas piedāvājums. Savukārt Andis zināja, ka vēlas studēt fiziku un izpētot dažādas ar fiziku saistītās studiju programmas Latvijas augstskolās, saprata, ka LU piedāvā visaptverošāko programmu, kas ietver gan akadēmiskās, gan arī praktiskās zināšanas. Turklāt viņam likusies lieliska iespēja studēt jaunajās LU Akadēmiskā centra telpās.

Ja esi reģistrējies Instagramā, tad LU studentu sniegtās atbildes var apskatīt Instagram storiju sadaļā:

Studētgribētāji, kas nepaguva iesūtīt savus jautājumus, vēl savu iespēju nav zaudējuši. Jau nākamnedēļ LU Facebook kanālā katru dienu tiks raidītas tiešraides no LU fakultātēm, kuru laikā varēs uzdot sev interesējošos jautājumus.

Share

Related Content

Apmeklē LU fakultātes virtuāli īpašajās Facebook tiešraidēs!
25.05.2020

Apmeklē LU fakultātes virtuāli īpašajās Facebook tiešraidēs!