Latvijas Universitāte (LU) vienmēr ir lepojusies un atbalstījusi jaunos sportistus, kas izmanto iespēju virzīties profesionālajā sportā un vienlaikus iegūst augstāko izglītību kādā no LU fakultātēm sportistam interesējošā jomā. Viens no veiksmes stāstiem ir saistīts ar LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes (ĢZZF) studentu Raimo Vīgantu. 

Augusta sākumā Madonā notika Pasaules Čempionāts rollerslēpošanā, kurā Raimo izcīnīja trešo vietu 20 kilometru distancē ar masu startu elites grupā. Zīmīgi, ka Latvijas sportisti iepriekš elites konkurencē nebija izcīnījuši šādus panākumus pasaules čempionātos, tādā veidā Raimo izcīnīja Latvijai vēsturiski nozīmīgu medaļu.

Raimo Vīganta panākumus atbalsta arī LU ĢZZF atsaucīgie un saprotošie mācībspēki, kas dod iespēju pienācīgi sagatavoties un startēt sacensībās.

Paldies vārdi tiek veltīti arī LU atsaucīgajiem un saprotošajiem mācībspēkiem, kas deva iespēju Raimo pienācīgi sagatavoties sacensībām. LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks ir pārliecināts – labākā universitāte duālās karjeras veidošanai ir Latvijas Universitāte: „Sportistam jau laicīgi ir jādomā par karjeras iespējam ārpus profesionālā sporta, lai nodrošinātu pilnvērtīgu nākotni. Studiju procesā sportists attīsta un pilnveido arī personību, kas ļauj uzlabot rezultātus sportā. Neskatoties uz to, ka studentam – sportistam sākotnēji var šķist, ka darbu apjoms ir milzīgs un grūti paveicams, LU jau vairāk nekā desmit gadu garumā atbalsta savus sportistus ar īpašu bonusu sistēmu, kā galveno uzsverot studiju maksas atvieglojumu."

Latvijas Universitāte lepojas ar sportista Raimo Vīganta panākumiem un arī turpmāk vēl spožus panākumus!

Share