No 7. jūnija līdz 16. jūnijam LU Botāniskā dārza Palmu mājas foajē notiks kaktusu un citu sukulentu izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas kaktusu un citu sukulentu draugu biedrību.

Izstādē būs apskatāmi kaktusi un citi eksotiski sukulentie augi no Latvijas kaktusu un citu sukulentu draugu biedrības audzētāju plašajām kolekcijām. Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus sukulentos augus nelielos daudzumos no biedrības audzētājiem, kā arī konsultēties par to kopšanu ar zinošiem speciālistiem. Izstādes apmeklētājus aicinām aplūkot arī pastāvīgo Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kaktusu un citu sukuletnu kolekciju. Tajā ir aptuveni 900 dažādu sausumu mīlošu augi, no kuriem aptuveni 400 ir kaktusi.

Sestdien, 8. jūnijā plkst. 12.00 izstādes ietvaros notiks meistarklase par un citu sukulentu pareizu kopšanu. Kaktusi un citi sukulentie augi sava neparastā izskata un kopšanas īpatnību dēļ ir ļoti iecienīti telpaugi. Tie ir pielāgojušies augšanai sausos apstākļos ar krasām temperatūras maiņām, piemēram, tuksnešos un stepēs, kur citi augi nespētu izdzīvot. Lai gan sausumizturības dēļ sukulenti ir relatīvi viegli kopjami telpaugi, ja vēlamies, lai augi augtu skaisti un veselīgi un priecētu īpašniekus ar košu ziedēšanu, to pareiza kopšana prasa specifiskas zināšanas.

Meistarklasē Latvijas kaktusu un citu sukulentu biedrības pieredzes bagātie speciālisti dalīsies zināšanās par pareizu kaktusu un citu sukulentu kopšanu, augsnes substrāta izvēli, nepieciešamajiem gaismas apstākļiem un citiem nozīmīgiem augu kopšanas aspektiem. Meistarklases laikā būs arī iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par kaktusu un citu sukulentu kopšanu.

Izstāde apskatāma no 7.jūnija līdz 16.jūnijam LU Botāniskā dārza darba laikā 10.00-21.00. Izstādes apmeklēšanai jāiegādājas ieejas biļete botāniskajā dārzā.

Kaktusu un citu sukulentu izstādes ietvaros 8.jūnijā plkst. 12.00 notiks arī meistarklase par sukulentu kopšanu. Dalība meistarklasē, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Share