No kreisās Adžmānas Universitātes Inovāciju centra direktora vietnieks Muhameds Osmanis Balolu, LU rektors I. Muižnieks un Adžmānas Universitātes Inovāciju centra direktors Dr. Klulo Džuns

3. decembrī Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Indriķis Muižnieks tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Adžmānas Universitātes (Ajman University) Inovāciju centra direktoru Dr. Klulo Džunu (Dr. Cluloh Jung) un direktora vietnieku Muhamedu Osmani Balolu (Mohamed Osman Baloola), lai pārrunātu abu universitāšu sadarbības iespējas un parakstītu sadarbības līgumu.

Tikšanās sākumā abu pušu pārstāvji iepazīstināja viens otru ar savu Universitāšu darbības sfērām un struktūru. LU Sadarbība ar Adžmānas Universitāti varētu būt veiksmīga dažādās inovāciju jomās. “Sadarbība ar Adžmānas Universitāti varētu būt saistīta ar tehnomatemātiskajiem modelēšanas procesiem, jo viņi pārstāv valsti, kurā dabas resursi no vienas puses ir bagāti, un no otras puses dabas apstākļi ir diezgan ierobežojoši – tuksneši un jūras. Ļoti interesanti varētu būt dažādi modelēšanas piemēri un arī informācijas komunikācijas tehnoloģijas,” stāstīja rektors I. Muižnieks. Viņš akcentēja arī jau iepriekšējo sadarbību ar Apvienoto Arābu Emirātu universitātēm - vairāki LU pārstāvji no Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, kā arī no Humanitāro zinātņu fakultātes ir strādājuši Apvienoto Arābu Emirātu universitātēs. Rektors domā: “Sadarbība varētu būt vēl intensīvāka, piemēram, Start Up uzņēmumu jomā, gūstot finansējumu no viņu fondiem.” Adžmānas Universitātes pārstāvjus ieinteresēja LU fakultāšu un institūtu veidošanas struktūra, kā arī stāsts, kā veidot patīkamu dzīves vidi dabas un vides zinātnēm, jo LU esot interesantas iespējas. Viņi uzsvēra, ka atslēgvārds “inovācijas” ir pazīstams visā pasaulē un tās mainās ļoti ātri, tāpēc ir jādomā par jaunām inovācijām. Adžmānas Universitāte dibināta 1988. gadā kā pirmā privātā augstākās izglītības iestāde AAE un ir līdere starp augstākās izglītības iestādēm valstī. 2019. gada QS pasaules universitāšu reitingos ir viena no TOP 1000 universitātēm pasaulē. Tajā ir plaši pārstāvētas dažādas kultūras, Universitātē mācās 10 000 studentu no 99 pasaules valstīm.

Share