Lai risinātu bērnu veselības aprūpes aktuālos jautājumus, Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultāte (MF) rīko sociālās pediatrijas konferenci “Inovācijas bērnu attīstības traucējumu diagnostikā un terapijā”, kas notiks šā gad 19. oktobrī LU Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīga.

Pērn notika pirmā sociālās pediatrijas tematikai veltītā konference - „Bērns ar īpašām vajadzībām: diagnostika, terapija,  integrācija, iespējas un robežas“. Turpinot aizsākto diskusiju, šī gada konferences galvenā misija ir sniegt jaunāko informāciju par inovācijām pediatrijas, neiroloģijas u.c. medicīnas jomās, lai būtiski pilnveidotu bērnu attīstības traucējumu diagnostiku un ārstēšanu. Konferencē arī piedalīsies un ar referātu "Bērnu tiesības uz veselības aprūpes pieejamību Latvijā" uzstāsies Tiesībsargs Mg. iur., Mg.oec. Juris Jansons. Konferencē piedalīsies Latvijas un Eiropas vadošie speciālisti, kuri dalīsies ar zinātniskiem sasniegumiem un jaunākajā zināšanām bērnu attīstības traucējumu diagnostikā un terapijā. Tās galvenā mērķauditorija ir medicīnas zinātnieki, pētnieki, pedagoģijas jomas studenti un docētāji, valsts un pašvaldību sociālie darbinieki, medicīnas pārstāvji, LU Medicīnas fakultātes medicīnas studenti. Konferenci atklās LU prorektors prof. Valdis Segliņš, kam sekos Dr. Frīdmana Šulca (Minhene, Vācija) referāts “Pamatelementi sociālpediatriskajā attīstības rehabilitācijā pēc Teodora Helbruges” un docentes  Dr. Natālijas Andrušķenko (Sanktpēterburga, Krievija) uzstāšanās – “Priekšlaicīgi dzimušu bērnu ar intraventrikulārām hemorāģijām un posthemorāģiskām hidrocefālijām garīgās attīstības diagnostiskās iespējas un perspektīvas”. Savukārt Mg.iur., Dr.iur.cand. Martins Osis (Latvija) uzstāsies ar referātu “Persona ar prognozējamu invaliditāti un invaliditāti. Bērna tiesības.” Savukārt LU MF dekāns prof. Valdis Folkmanis nolasīs referātu -  “Sociālpediatriskā pieredze Latvijā: izglītības iespējas, diagnostika, terapija. Quo vadis?”. Konferencē uzstāsies arī  rehabilitācijas centra "Poga” pārstāve Elīna Jeluškina, kas runās par terapijas iespējām bērniem ar cerebrālu trieku rehabilitācijas centrā. Tāpat Dr. Mikus Dīriks pastāstīs par robotu tehnoloģijas perspektīvām bērnu rehabilitācijā. Pilna konferences programma www.mf.lu.lv Dalības maksa klausītājiem – 15 eiro, maksājot līdz 12. oktobrim, bet 20 eiro, sākot ar 13. oktobri.
Pieteikumus konferencei sūtīt ivars.pekainis@lu.lv
Par LU Medicīnas fakultāti LU MF 2018. gadā absolvēja 233 jaunie medicīnas speciālisti, bet kopš fakultātes atjaunošanas, 20 gadu laikā to beiguši vairāk nekā 4000 jauno speciālistu – ārstu, māsu un farmaceitu. Pašlaik LU MF studē aptuveni 900 pašmāju un vairāk nekā 100 ārvalstu studenti. Līdzās atzītiem Latvijas medicīnas nozares korifejiem, LU MF strādā arī daudz jaunu un talantīgu pasniedzēju, lasīt lekcijas ierodas arī vieslektori no Zviedrijas, Vācijas un ASV. LU MF pašlaik docē vairāk nekā 200 mācībspēki. PROGRAMMA Papildu informācija: Evija Ansonska, LU Medicīnas fakultātes sabiedrisko attiecību vadītāja Mob. tālr.: +371 26011887 e-pasts: evija.ansonska@lu.lv

Share