Rītdien, 19. janvārī, Latvijas Univeristātes basketbola komanda aizvadīs izbraukuma spēli. Jaunapvienotās Latvijas – Igaunijas basketbola līgas ietvaros BK “Latvijas Universitāte” dosies Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur tiksies ar otro spēcīgāko Igaunijas komandu - Tallina Kalev/TLU

Latvijas Universitātes komanda pēc divām pēdējām neveiksmīgi aizvadītajām spēlēm pret ziemeļu kaimiņu komandām dosies uz Igauniju pēc revanša. Divas iepriekšējās spēles tika aizvadītas attiecīgi pret “Parnu Sadam” komandu (82:64) un “AVIS UTILITAS Rapla” vienību (74:77). Abās šajās spēles studentus pievīla pēdējās ceturtdaļas, nervus kutinošos spēļu beigu momentos pārākiem esot mājiniekiem.

Sestdienas pretinieki Igaunijas trenera Gerta Kullamē trenētā “Tallina Kalev/TLU” vienība šajā sezonā aizvadījusi 16 spēles, no kurām deviņās ir izcīnītas uzvaras, šobrīd ierindojoties piektajā vietā līgas kopvērtējuma tabulā. Savukārt Gunta Endzela trenētā studentu komanda aizvadījusi 15 spēles, ar izcīnītajām četrām uzvarām ierindojoties 12. vietā.

Igaunijas komandas sastāvs šajā sezonā ir papildināts ar vairākiem spēlētājiem no ASV, kuri arī ir izteikti tās līderi. Komandas saspēles vadītājs Teilors Stafords, vidēji spēlē aizvadot 34 minūtes, guvis 15,8 punktus, izcīnījis 3.9 atlēkušās bumbas un izpildījis vidēji 4.5 rezultatīvas piespēles. Garajā galā Igaunijas komandas līderis ir Senegālas pārstāvis un garākais spēlētājas OlyBet Latvijas- Igaunijas basketbola līgā (2.17m) Bamba Fall, kurš vidēji spēlēs guvis 11.3 punktus un uzrāda otro labāko rezultātu bloķēto metienu statistikā starp visiem līgas spēlētājiem – 1.69.

BK “Latvijas Universitāte” komandas kapteinis Linards Jaunzems vidēji spēlēs guvis 19,3 punktus un savācis 8 atlēkušās bumbas. Linards Jaunzems jau no pašas sezonas sākuma atrodas starp TOP 10 līgas spēlētājiem ar labākiem rezultātiem gūto punktu ziņā. Savukārt Renārs Birkāns līdzšinējās 14 spēlēs ir izpildījis vidēji 8 rezultatīvas piespēles un guvis 14 punktus.

Abas komandas pirmo reizi šajā sezonā tikās 25. novembrī Elektrum Olimpiskajā sporta centrā. Savā laukumā un atbalstītāju klātbūtnē visveiksmīgākais studentiem bija noslēdzošais ceturksnis, kurā tika atspēlēti 12 punkti, tomēr tas neatspēkoja spēles ievadā pieļautās kļūdas un, atskanot beigu signālam, spēle noslēdzās ar rezultātu 53:66. Rezultatīvākie spēlētāji BK “Latvijas Universitāte” rindās bija Kārlis Žunda ar 14 punktiem un Rendijs Feikners ar 11 punktiem.

19. janvāra spēles tiešraide būs pieejama DelfiTV no plkst. 20:00. 

 

                                                                                                                         Sponsori:      

   

Atbalstītāji:

    

 

Share