Barikādes pie Doma baznīcas 1991.g. janvārī. Foto: no Kaspara Markusa Molla personīgā arhīva
Barikādes pie Doma baznīcas 1991.g. janvārī. Foto: no Kaspara Markusa Molla personīgā arhīva

Barikāžu piemiņas laikā Latvijas Universitātes (LU) Muzejs aicina uz orientēšanās nodarbību "Barikādes 1991: ceļojums laikā un telpā", kas ir izzinoša ekskursija pa Vecrīgu, apzinot Barikāžu notikumu vietas klātienē. 

1991. gada janvārī visas Latvijas cilvēki iesaistījās nevardarbīgajā pretošanās akcijā pret padomju varu. Visspraigākie notikumi norisinājās mūsu galvaspilsētā Rīgā: 11. novembra krastmalā (toreiz – Komjaunatnes krastmala), Doma laukumā, pie Saeimas (toreiz – Augstākās Padomes), Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas, Bastejkalnā un citur. Šīs vietas arī pēc janvāra notikumiem ir atzīmētas mūsdienu pilsētvidē, tāpēc ir ļoti būtiski atcerēties brīvības cenu un notikumu vietas, iepazīt un  no jauna tās apmeklēt.

LU Muzejs ir sagatavojis orientēšanās nodarbību, kurā ir iekļautas 10 notikumu vietas Rīgā kājām izstaigājamā attālumā. Orientēšanās nodarbību papildina LU Muzeja LU vēstures kolekciju speciālistu sagatavotie uzdevumi, kas palīdzēs izprast notikumu raksturu un to norises gaitu. Nodarbība ir paredzēta  9.-12. klases skolēniem, bet tajā piedalīties ir aicinātas arī citas interesentu grupas, tajā skaitā studenti, kuriem būs iespēja uzzināt par janvāra notikumu sasaisti ar Latvijas Universitāti.

Nodarbības vadītāji: krājuma glabātāji  Rūdolfs Rubenis (rudolfs.rubenis@lu.lv) un Kaspars Markus Molls (kaspars.molls@lu.lv).

Komunikācijas valoda: latviešu

Vairāk par nodarbību

Papildus informācija zvanot uz tālr. +371 25733456

Pieteikšanās: šeit (pēc pieteikuma saņemšanas organizators ar Jums sazināsies)

Maksimālais dalībnieku skaits: 30 personas

Maksa par nodarbību: cenrādis

Pirms nodarbības aicinājums iepazīties ar tuvinieku atmiņu stāstiem par dalību Barikādēs vai iepazīties ar LU Muzeja publikācijām  par šo tēmu (skatīt pie saistītajām ziņām).

Par barikāžu vēsturi radio NABA sīkāk stāsta krājuma glabātājs Kaspars Markus Molls: šeit

Dalīties

Saistītais saturs

Atceries Barikādes 4. maija priekšvakarā
20.04.2023.

Atceries Barikādes 4. maija priekšvakarā

MĒNEŠA PRIEKŠMETS. Latvijas Tautas frontes piemiņas plāksne
15.11.2020.

MĒNEŠA PRIEKŠMETS. Latvijas Tautas frontes piemiņas plāksne