Prezentācijas par orhideju dzimtu, Ernestu Foldātu un origami orhideju locīšanu titullapaPrezentācijas par orhideju dzimtu, Ernestu Foldātu un origami orhideju locīšanu titullapa
Prezentācijas par orhideju dzimtu, Ernestu Foldātu un origami orhideju locīšanu titullapa

LU Muzeja darbinieki ir noilgojušies pēc iespējas klātienē redzēt un vadīt ekskursijas un nodarbības mūsu apmeklētājiem. Taču tajā pašā laikā esam apņēmušies godprātīgi ievērot visus drošības mērus vīrusa COVID-19 izplatības laikā. Tāpēc vēlamies Jums piedāvāt iespēju vienā no jaunajām muzeja nodarbībām piedalīties attālināti.

15. maijā atzīmējot latviešu orhideju pētnieka Ernesta Foldāta (1925-2003) 95. dzimšanas gadadienu, par maija mēneša priekšmetu LU Muzejs ir izvēlējies Ernesta Foldāta veidotu albumu ar viņa diplomiem, apbalvojumiem, atklāto orhideju sugu foto un zīmējumiem. Tāpat LU Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekcijas ietvaros izveidojām nodarbību “Origami orhideju modeļu locīšana”, kurā pēc ārkārtas situācijas beigām apmeklētāji tiks laipni aicināti piedalīties klātienē, taču pašlaik šo nodarbību ir iespēja izbaudīt tikai attālināti no mājām.

Latvijas Universitātes e-resursu repozitorijā ir ievietota prezentācija par orhideju dzimtu, tās pārstāvjiem Latvijas florā un orhideju pētnieku Ernestu Foldātu un 3 video instrukcijas dažādu sarežģītības pakāpju orhideju origami modeļu locīšanai. Šiem modeļiem ir nepieciešamas trīs A4 formāta lapas, zīmulis vai pildspalva, lineāls, šķēres un līme. Lejupielādējiet nodarbību un video instrukcijas šeit, un 1-2 stundu laikā iemācieties salocīt 3 dažādus daiļus orhideju ziedus. Ar orhideju modeļiem var izrotāt mājokli vai iepriecināt savus ģimenes locekļus, draugus ar paštaisītiem orhideju pušķiem. Tādā veidā varēsiet padarīt savu ikdienu košāku un ziedošāku, neizejot no mājām un palīdzot sabiedrībai veidot drošāku vidi šajos neskaidrajos laikos.

Laipni lūdzam dalīties ar saviem rezultātiem sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram, pievienojot fotogrāfijas aprakstam tēmturi #lum_origami_orhidejas.

Kad ārkārtas situācija būs beigusies un LU Muzejs vērs durvis saviem apmeklētājiem, būs iespēja šajā nodarbībā piedalīties arī fiziski. Botānikas un mikoloģiju kolekciju telpās Kronvalda bulvārī 4 varēs aplūkot literatūru par orhideju dzimtu, apskatīties Latvijas floras orhideju dzimtas pārstāvjus muzeja Herbārija krājumos, pārlapot Ernesta Foldāta izveidoto albumu un palasīt viņa sarakstīto dzeju un Venecuēlas piedzīvojumu aprakstus, izpētīt citus ar šo apbalvojumiem bagāto pētnieku saistītus materiālus, kā arī iemācīties locīt 3 orhideju origami modeļus uz vietas ar tūlītēju palīdzību un padomiem no muzeja darbinieka.

Košu un drošu pavasari vēlot, Jūsu LU Muzejs!

Dalīties

Saistītais saturs

Virtuālā izstāde “Orhideju pētnieks Ernests Foldāts”
30.05.2022.

Virtuālā izstāde “Orhideju pētnieks Ernests Foldāts”

MĒNEŠA PRIEKŠMETS. Ernesta Foldāta albums ar diplomiem un ilustrācijām
13.05.2020.

MĒNEŠA PRIEKŠMETS. Ernesta Foldāta albums ar diplomiem un ilustrācijām

LU SIMTGADES ATKLĀJUMS. Ernesta Foldāta piedzīvojumi Venecuēlā un dzeja par to
26.08.2019.

LU SIMTGADES ATKLĀJUMS. Ernesta Foldāta piedzīvojumi Venecuēlā un dzeja par to

Jaunums LU Muzeja muzejpedagoģiskajā programmā
26.08.2019.

Jaunums LU Muzeja muzejpedagoģiskajā programmā

Dienas centra “Vecmīlgrāvis” bērnu piedzīvojums Latvijas Universitātes  Muzejā
25.06.2019.

Dienas centra “Vecmīlgrāvis” bērnu piedzīvojums Latvijas Universitātes Muzejā