Šā gada 19.jūnijā Rīgas Sociālā dienesta Dienas centra “Vecmīlgrāvis” bērniem un jauniešiem bija iespēja apmeklēt Latvijas Universitātes Muzeja zooloģijas, ģeoloģijas, botānikas un mikoloģijas kolekcijas Kronvalda bulvārī 4, Rīgā. Muzeja apmeklējums bija ne vien apskatīšanas vērts, bet arī izglītojošs, jo bērni uzzināja gan par lielāko vaboli pasaulē, gan par papagaiļa sugu, kas jau ir izmirusi un uzdodot jautājumus guva atbildes par zivīm.

Zooloģijas ekspozīcija ir ļoti bagāta ar daudzu krāsainu tauriņu un vaboļu sugām, kā arī putniem, zivīm un jūras gliemežiem. Īpašu bērnu uzmanību piesaistīja eksotiskie dzīvnieki un krāsainās vaboles.

Savukārt ģeoloģijas kolekcijā ir apskatāmi ieži un māls. Bērniem likās interesanti uzzināt, kā laika apstākļi ietekmē māla krāsu un tā var būt tik dažāda. Dienas centra bērniem tika dota iespēja darboties ar mālu un mācīties, kā no māla var izgatavot trauku. Uzskatām, ka šī bija lieliska iespēja apgūt tādu īpašību, kā pacietību, lai sasniegtu mērķi – šoreiz trauciņa izgatavošanā. Nodarbība arī radīja priekšstatu par to kā pirmatnējie cilvēki ieguva mālu un no tā izgatavoja dažādus traukus.

Botānikas un mikoloģijas kolekcijā ir apskatāmi čiekuri no visas pasaules. Sajūsmu raisīja milzu čiekuri, bērni pat iedomāties nevarēja, ka mēdz būt šāda lieluma čiekuri.

Ekskursijas nobeigumā bērniem bija iespēja spēlēt čiekuru cirku un spēli čiekuru krustiņus un nullītes. Bērni bija sajūsmā par šīm spēlēm, spēlēja ar tādu aizrautību, kad uz mudinājumu doties prom, lūdza nu vēl mazliet un vēl mazliet.

Īpašs paldies ekskursijas vadītājām krājuma glabātājai Mudītei Rudzītei, krājuma glabātājai Daigai Jamontei un krājuma glabātājai Vandai Visockai, kurai mēs bijām pirmā ekskursijas grupa viņas pieredzes apgūšanā, īpaši vadot nodarbības ar bērniem.

Rīgas Sociālā dienesta Dienas centrs “Vecmīlgrāvis” saka, lielu paldies LU Muzeja direktorei Ivetai Gudakovskai par sadarbību un atbalsta sniegšanu bērniem un jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Dalīties

Saistītais saturs

Pirmā attālinātā nodarbība LU Muzejā
14.05.2020.

Pirmā attālinātā nodarbība LU Muzejā

Jaunums LU Muzeja muzejpedagoģiskajā programmā
26.08.2019.

Jaunums LU Muzeja muzejpedagoģiskajā programmā

LU Muzeja eksperti izglīto vidusskolēnus dabas parkā “URDA”
17.10.2018.

LU Muzeja eksperti izglīto vidusskolēnus dabas parkā “URDA”