27. septembrī ir Latvijas Universitātes  100. gadskārta kopš Latvijā tika dibināta nacionālā augstskola. Svinību dienu ievadīs izstādes "Gadsimta students" atklāšana plkst. 10.00 Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 4.stāva zālē.

Izstāde “Gadsimta students” ir stāsts par studentiem un izmaiņām, kādas ir notikušas ar studijām Latvijas Universitātē tās pastāvēšanas laikā. Tā ļaus paraudzīties uz pagātnes notikumiem studenta acīm un atklās viņu pieredzi, kas gūta lekcijās un eksāmenos, korporācijās un kolektīvos, praksēs un lauka darbos.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt fotogrāfijas no dažādiem laika periodiem un izlasīt stāstus par to, kāda ir bijusi studentu dzīve. Varēs apskatīt studentu pierakstus, ielūkoties studenta portfelī un iepazīties ar prakses materiāliem. Papildus varēs arī noskatīties animācijas video par to, kā radās Universitāte - no idejas līdz pirmajiem lielmecenātiem, kā arī video hronikas no 1920. un 1945. izstādes noslēgumā varēs pārbaudīt savas zināšanas izspēlējot viktorīnu un pievienot savu vīziju par Universitātes un augstākās izglītības nākotni.

Gaidīsim Jūs izstādes atklāšanas svētkos, kur būs iespēja izstādes veidotāju pavadībā pirmajiem iepazīties ar ekpozīciju. Turpmāk izstāde būs apskatāma iepriekš piesakoties pa tel. 67034566 e-pastu: muzejs@lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

Izstāde "Gadsimta students" turpina priecēt studējošos un laikabiedrus
17.03.2020.

Izstāde "Gadsimta students" turpina priecēt studējošos un laikabiedrus

23 skolēni ēnoja LU Muzeja speciālistus
20.02.2020.

23 skolēni ēnoja LU Muzeja speciālistus

Ēnu diena Latvijas Universitātes Muzejā
29.01.2020.

Ēnu diena Latvijas Universitātes Muzejā