14. maijā muzeji visā Latvijā aicina piedalīties vērienīgākajos muzeju nozares svētkos - Muzeju nakts pasākumos. Muzeju nakts tradīcija sākās 1997. gadā Francijā, bet Latvijā Eiropas muzeju nakts norisinās kopš 2005. gada.

Latvijas Universitātes (LU) Muzejs šogad aicina apmeklētājus izbaudīt maija vakaru un doties piedzīvojumos ārpus muzeja telpām, satiekoties un baudot kultūru netradicionālā laikā un neformālā atmosfērā.


Zvaigžņu ķīķeris

Lūkojoties senā teleskopā uz Rīgas jumtiem, varēs izbaudīt to, kā pirms 100 gadiem strādāja Latvijas Universitātes astronomi, pēc zvaigznēm nosakot precīzo laiku mūsu valsts vajadzībām. Muzeja darbinieki nodrošinās iespēju fotografēties ar 20. gadsimta 20. gadu personāžiem, uzdot jautājumus astronomam, iegūt informatīvos bukletus, izpildīt krustvārdu mīklu par asteroīdiem un saņemt apbalvojumu par korektām atbildēm.

Pie LU galvenās ēkas ieejas, Raiņa bulvārī 19, Rīgā no 19.00 - 22.00.

 

Zemes dzīļu bagātības Rīgas ietērpam

Īsā pastaigā pa Rīgas centru varēs iepazīst Zemes dzīlēs radušos dažādo dabīgo akmens materiālu izmantošanu 20. un 21. gadsimtu Rīgas arhitektūras pieminekļu izveidē. LU Muzeja ģeoloģijas speciālisti rādīs Rīgas arhitektu un pilsētvides veidotāju J.D. Felsko, R. Šmēlinga, A Folca un mūsdienu arhitektu radītās ēkas, stāstīs par būvniecībā un apdarē, pieminekļos izmantotajiem akmens materiāliem, kas sastopami Latvijā un daudzviet pasaulē.

Dalībnieku grupas pulcējas Rīgā, Kronvalda bulvārī 4 pie ēkas ieejas un dodas piedzīvojumā pl. 19.00, 20.00, 21.00.

 

Atmostas Latvija!

1991. gada janvāris ir zināms kā viens no vistrauksmainākajiem laika posmiem Latvijas valsts vēsturē, kad iedzīvotājiem bija jāaizstāv 1990. gada 4. maijā atjaunoto Latvijas Republiku. Atceroties nevardabīgo pretošanos pirms 31 gada, LU Muzeja sagatavotā orientēšanās spēle aicinās apmeklēt vairākas Barikāžu laika piemiņas vietas Rīgas centrā, atceroties vai iepazīstot to dienu notikumus konkrētā vietā.

Dalībnieku grupas pulcējas Rīgā, Kronvalda bulvārī 4 pie ēkas ieejas un dodas orientēšanās spēlē pl. 19.00, 20.00, 21.00.

 

Atgādinājums: visi Muzeju nakts pasākumi 14. maijā ir bez maksas. Aicinām notraust pandēmijas laika smagumu un ļauties piedzīvojumu burvībai.

Dalīties

Saistītais saturs

Muzeju nakts LU gūst arvien lielāku apmeklētāju atsaucību
21.05.2019.

Muzeju nakts LU gūst arvien lielāku apmeklētāju atsaucību

Muzeju nakts Latvijas Universitātē
14.05.2019.

Muzeju nakts Latvijas Universitātē