Šogad Studentu dziesmu un deju festivālam “Gaudeamus” aprit 65. gadu jubileja un par godu tai Latvijas Universitātes (LU) Muzejs kā jūnija mēneša priekšmetu kopu izvēlējās Studentu dziesmu un deju festivāla “Gaudeamus” piemiņas priekšmetus.

Muzejs piedāvā virtuālo izstādi “Studentu dziesmu un deju festivāls “Gaudeamus” dalībnieku atmiņās”. Izstādi veido bijušo un esošo LU pašdarbības kolektīvu dalībnieku fotogrāfijas no dažādiem svētkiem un ar svētkiem saistītām aktivitātēm – mēģinājumiem, svētku gājieniem un koncertiem.

Tāpat izstādē iespējams iepazīties ar bijušā Deju folkloras kopas “Dandari” dalībnieka Aivara Narvaiša iespaidiem par “Gaudeamus” svētkiem, nelielu izstādē apskatāmo svētku vēsturi un interesantāko informāciju, kā arī festivāla “Gaudeamus” hronoloģiju.

Aicinām dalīties ar savām atmiņām, kas saistās ar Studentu dziesmu un deju festivālu “Gaudeamus” gan sociālajos tīklos, gan papildinot LU Muzeja krājumu ar priekšmetiem, kas saistīti ar svētku vēsturi. Par priekšmetu nodošanu LU Muzejam sazināties pa e-pastu paula.tomsone@lu.lv vai telefonu 67034032, 25733456.

Dalīties

Saistītais saturs

Izstāde "Hans Šlešs un viņa kolekcija"
14.05.2021.

Izstāde "Hans Šlešs un viņa kolekcija"

Izstāde “Gustava Vanaga darba galds”
09.03.2021.

Izstāde “Gustava Vanaga darba galds”

Izstāde “Pauls Galenieks un Rozes”
22.02.2021.

Izstāde “Pauls Galenieks un Rozes”

Izstāde “Talavija līdzās Latvijai”
17.12.2020.

Izstāde “Talavija līdzās Latvijai”