23. un 24. februārī no 9.00 līdz 18.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks Latvijā lielākais studiju festivāls “L-Universs”, kurā būs iespējams uzzināt visu aktuālo un vajadzīgo par studijām un citām iesaistes iespējām studiju laikā, arī LU Muzeju. Šogad Muzeja komanda ir parūpējusies par īpašu piedāvājumu ļaut izstaigāt un iepazīt LU Muzeju apmeklētājiem ērtā vietā un laikā - festivālā “L-Universs”, Zinātņu mājā, 103. un 104. auditorijā īpaši izveidotā Muzejpilsētiņā!

Muzeja speciālisti vēlas uzsvērt pētniecības nozīmīgo lomu zinātnē un informēt topošos studentus par viņu iespējam studiju laikā, izmantojot Muzeja pakalpojumus. Piedāvājums studentiem ir plašs un daudzveidīgs, jo Muzeju veido sešas apjomīgas dažādu zinātņu nozaru kolekcijas ar tematiskām apakškolekcijām. Tās ir dažādas vēstures liecības, kas rodamas dokumentos un fotogrāfijās, regālijas, kukaiņu un dzīvnieku eksponāti, herbāriji, minerālu, iežu un fosiliju paraugi. Lai ko Tu studētu, Muzejs var piedāvāt konsultācijas, ekskursijas, brīvprātīgā darba un prakses veikšanas iespējas, krājuma materiālus uzziņām un pētniecībai gandrīz katrā no LU pārstāvošajām zinātņu nozarēm.

Festivāla laikā būs iespējams izstaigāt muzejpilsētiņu, aplūkot priekšmetus vitrīnās un izmantot unikālu iespēju pieskarties Muzeja priekšmetiem! Tāpat būs iespēja iejusties LU Muzeja krājuma glabātāja-pētnieka lomā erudīcijas spēlē “Zem Lupas”, izpētot nelielas fotogrāfijas, kurās redzami LU Muzeja krājuma priekšmeti, mēģinot saprast, kas tajās attēlots un noslēgumā pievienot nosaukumu no atbilžu variantiem un iekļaut fotogrāfijā redzamo priekšmetu attiecīgajā LU Muzeja kolekcijā.

Spēli varēs spēlēt kopā ar atsaucīgajiem un zinošajiem LU Vēstures kolekciju, Ģeoloģijas kolekciju, Botānikas un mikoloģijas kolekciju, kā arī  Zooloģijas kolekciju krājuma glabātājiem.

Muzejpilsētiņā būs gaidīts ikviens, aktivitāšu apmeklējums un dalība bez maksas. Skatiet visu pasākuma programmu LU portālā!

Dalīties

Saistītais saturs