Šovasar LU Muzeja herbārijs ir kļuvis bagātāks ar jaunu dāvinājumu, ko saņēmām no Latvijas Zinātņu akadēmijas bioloģijas zinātņu goda doktora Jāņa Rukšāna, kura pasaulē lielāko krokusu kolekciju zina vai katrs ziedu mīļotājs Latvijā un citur pasaulē. Arī šajā 207 vienību lielajā dāvinājumā lielākoties ir tieši krokusu herbāriji, tai skaitā holotipi (paraugi, ko norādījis sugas aprakstītājs, kas kalpo par etalonu šīs sugas aprakstam) un izotipi (parauga dublikāts vai tam identisks, ko var izmantot kā atsauces paraugu, ja nav piejams holotips, vai holotips ir gājis bojā), kas šo dāvinājumu padara vēl jo vērtīgāku. Bez krokusu herbārijiem J. Rukšāns LU Muzejam ir uzticējis arī citu pavasara ziedu herbārijus.

LU Muzeja herbārijā šis herbārijs tiks glabāts tam maksimāli piemērotos apstākļos līdzās citiem herbārijiem. Herbārija apraksta ieraksti jau ir ievadīti LU Muzeja elektroniskajā datubāzē, tādēļ ar tā saturu var iepazīties ikviens. Jāatzīmē, ka LU Muzeja herbārijs ir iekļauts starptautiskajā herbāriju reģistrā Index Herbariorum ar kodu RIG. Līdz ar to J. Rukšāna kunga sarūpētais herbārijs automātiski tiek iekļauts tajā.

LU Muzejs ar pateicību uzņemas rūpes par šo nozīmīgo dāvinājumu un gaida interesentus LU Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekcijās Rīgā, Kronvalda bulvārī 4, apmeklējumu iepriekš piesakot šeit.

Dalīties