LU Muzejs ģimenēm ar bērniem piedāvā tēlotājmākslas nodarbības "Daba, māksla un es".

 

Norises vieta: LU Muzeja dabaszinātņu kolekciju telpas Kronvalda bulvārī 4, Rīgā.

Laiks: sestdienās pl. 11.00. Nodarbības ilgums - 1 stunda.

Pieteikšanās: šeit. Pēc pieteikuma saņemšanas organizators ar Jums sazināsies.

Maksimālais dalībnieku skaits: 10 personas.

Maksa par nodarbību: cenrādis

 

LU Muzeja mākslas nodarbība ir paredzēta ģimenēm ar bērniem, kuras mērķauditorija ir bērni no 4 līdz 10 gadu vecumam. Nodarbība notiek dabaszinātņu kolekciju telpās, kur izvietotas botānikas un mikoloģijas, ģeoloģijas un zooloģijas ekspozīcijas. Mazajiem pētniekiem katrā no nodarbībām būs iespēja iepazīt kādu no iežu, kukaiņu, putnu, augu u.c. dabaszinātņu muzejiskajiem priekšmetiem.

Iedvesmojoties no iepazītā eksponāta, kopā ar profesionālu mākslinieku mācīsies un mēģinās: zīmēt izstādīto priekšmetu, iztēlojoties redzēto, vērot vai iedomāties dabas objektu. Piedaloties nodarbību programmā tās dalībnieki uzzinās par glezniecības un grafikas tehnikām, iemācīsies pamanīt proporcijas un saskatīt krāsu nianses. Nodarbības attīsta radošumu, novērošanu, smalko motoriku. 

 

Nodarbības vada: Marija Zenkova, Kijivas Dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina akadēmijas lektore, kas kara laikā ir atradusi patvērumu un strādā Latvijā. 

Komunikācijas valodas: latviešu, angļu, ukraiņu, krievu.

 

Uz nodarbību jāņem jaunā mākslinieka iemīļotos krāsu zīmuļus, krītiņus vai flomasterus.

Nodarbības notiek telpā ar mīksto grīdas segumu, tāpēc vēlami maiņas apavi, jo mūsu piedāvātās bahilas varētu būt daudz par lielu.

 

Pieaugušie, kas pavada bērnu, var piedalīties nodarbībā vai var doties LU Muzeja ekskursijā, iepazīstot konkrētu kolekciju (iepriekš ir jāpiesaka).

Dalīties