2019. gada 21. februārī norisināsies Latvijas Universitātes 77. starptautiskās zinātniskās konferences sekcijas “Zinātņu vēsture un muzeoloģija” darbs.

Latvijas Universitātes (LU) simts gadu sagaidīšanas ietvaros, aicinām pieteikt pētniecības darba rezultātus prezentēšanai Latvijas Universitātes 77. starptautiskās zinātniskās konferences sekcijas “Zinātņu vēsture un muzeoloģija” darbam, kuras norise ir plānota 2019. gada 21. februārī Latvijas Universitātes Muzeja zālē, 411. telpā, 4.stāvā Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Latvijas Universitātes (LU) darbības simtajā gadā centīsimies ne vien pulcināt Latvijas Universitātes un Latvijas muzeju speciālistus un zinātniekus, bet arī sanāksim kopā, lai:

  • demonstrētu un runātu par muzeoloģisko pētījumu rezultātiem, atklāsim muzeju krājumu bagātības kā zinātniskās darbības bāzi; 
  • skatīsim LU vēsturisko lomu zinātņu attīstībā un izcilu zinātnieku darbību augstskolas un valsts zinātniskās darbības nostiprināšanā. Uzmanību veltīsim arī vēsturiskajām vērtībām - materiālajām un nemateriālajām - kādas Latvijas valstī ienesusi Universitātes pastāvēšana un darbība, bet Universitātē - mijiedarbība ar Latvijas valsti.

Gaidām gan pieredzējušu zinātnieku, gan arī jauno speciālistu un pētnieku dalību konferences sekcijas “Zinātņu vēsture un muzeoloģija” darbā. Pieteikšanās līdz 2019. gada 18. janvārim: ŠEIT.

Papildus informācija: LU Muzeja krājuma glabātājs Rūdolfs Rubenis (tel. 67034566, e-pasts: rudolfs.rubenis@lu.lv)

Klusus Ziemassvētkus un veiksmīgu Jauno gadu!

Dalīties

Saistītais saturs