2018. gada 24. novembrī Jauno mediķu skolas nodarbības dalībnieki iepazinās ar Latvijas Universitātes Muzeja cilvēka patoloģijas kolekcijām.

LU Jauno mediķu skolā šogad mācījušies vairāk nekā četrdesmit jauniešu. Visi Jauno mediķu skolas audzēkņi ir ar profesionālu interesi par medicīnas jomu, pārliecinoši stāstīja, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar medicīnu. LU Jauno mediķu skola ir lieliska iespēja ne tikai uzzināt par studiju procesu Medicīnas fakultātē, bet arī klātienē iepazīt studiju vidi. Audzēkņi, galvenokārt divpadsmitklasnieki, bija atbraukuši no dažādām Latvijas vietām, no Cesvaines, Viļāniem, Rēzeknes, Jelgavas, Cēsīm un, protams, no Rīgas skolām.

Nodarbības gaitā par patoloģijas niansēm jauniešiem stāstīja un demonstrēja slimību ietekmētas dažādas patoloģiskas izmaiņas cilvēku audos LU Muzeja eksperte,  profesore Valentīna Gordjušina kopā ar LU Medicīnas fakultātes trešā un ceturtā kursa studentiem Aivaru Buziānu un Ēriku Lūsi.

Daudziem jauniešiem šī bija pirmā pieredze, redzot patoloģiju īstos cilvēka audos. Pēc nodarbības muzejā, jaunieši izteica vēlmi atgriezties muzejā un visu vēl sīkāk aplūkot. Viņi uzdeva daudz jautājumu gan par medicīnu un par slimībām, gan par studentu dzīvi un mācīšanas procesu, kā efektīvāk var visu iemācīties.

Jautājot jauniešiem par viņu studiju programmas izvēli, lielākā daļa minēja, ka tā būs ārstniecība vai farmakoloģija.

LU Muzeja atsauksmju grāmatā skolēni atstāja daudz sajūsmas pilnu pateicības vārdu par uzzināto, redzēto un apgūto.

Lai iepazītos ar LU Muzeja cilvēka patoloģijas kolekcijām, iepriekš jāpiesakās valentina.gordjusina@lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

ZEM LUPAS. Cilvēka orgānu vaska modeļi
09.06.2020.

ZEM LUPAS. Cilvēka orgānu vaska modeļi

LU SIMTGADES ATKLĀJUMS. Profesora Romana Adelheima Patoloģiskās anatomijas lekciju grāmata
31.05.2019.

LU SIMTGADES ATKLĀJUMS. Profesora Romana Adelheima Patoloģiskās anatomijas lekciju grāmata