Projekta InnovaSpa studiju vizītē Lietuvā, kas notika šā gada jūlijā piedalījās astoņu valstu eksperti kūrortu rehabilitācijas jomā un veselības veicināšanā. Studiju vizītes laikā ekspertiem bija iespēja iepazīties ar kurortoloģiju un termālo ekosistēmu Lietuvā, kā arī ar Lietuvas atbalsta politiku medicīnisko pakalpojumu attīstīšanai kurortoloģijas un rehabilitācijas jomās, un praktiski iepazīties ar veselības kūrortu attīstību un izaugsmi Lietuvā. Piemēram, Lietuva iepriekšējā ES fondu programmēšanas periodā (2007.-2014.g.g.) ir ieguldījusi 63 miljonus eiro kūrortu un to infrastruktūras attīstīšanā, bet šajā ES fondu programmēšanas periodā (2014.-2020.g.g.) – 23 miljonus eiro tūrisma, t.sk. veselības un atpūtas tūrisma marketingā un publicitātes veicināšanā, kā arī līdzekļus kūrortu turpmākai attīstīšanai.

InnovaSpa studiju vīzīti Lietuvā organizēja Lietuvas inovāciju centrs un tās ietvaros dalībnieki varēja iepazīties ar diviem attīstītākajiem balneoloģijas kūrortiem – Druskininkos un Birštonā. Abām šīm pilsētām ir lielisks attīstības potenciāls, kas balstīts uz dabas resursiem un publisko fondu pieejamību to finansēšanai.

Galvenie dabas resursi, kas tiek izmantoti Lietuvā ir klimats, minerālie ūdeņi un dūņas. Lietuvas augi un dzintars arī uzskatāmi par dabas dziedniecības resursiem, ko veiksmīgi izmanto veselības pakalpojumu nodrošinātāji. Šie dabas resursi galvenokārt tiek izmantoti kūrortos veselības veicināšanas, ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumos tādās jomās kā klimata terapija, balneoterapija (dzeramais minerālūdens, minerālūdens vannas, minerālūdens baseini, minerālūdens inhalācijas) un peloīdu terapija (dūņu aplikācijas, dūņu vannas). Lai redzētu praktiski šo iepriekšminēto dabas resursu izmantošanu, projekta partneri un tirgus dalībnieki apmeklēja kurortoloģijas iestādes Druskininkos un Birštonā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU ESASAC š.g. 28. aprīlī rīko projekta InnovaSPA tiešsaistes studiju vizīti
22.04.2021.

LU ESASAC š.g. 28. aprīlī rīko projekta InnovaSPA tiešsaistes studiju vizīti

InnovaSpa - Projekta InnovaSpa studiju vizīte Uverņas-Ronas-Alpu reģionā Francijā
01.04.2019.

InnovaSpa - Projekta InnovaSpa studiju vizīte Uverņas-Ronas-Alpu reģionā Francijā

Otrā InnovaSpa projekta sanāksme 2019. gada 11. janvārī
15.01.2019.

Otrā InnovaSpa projekta sanāksme 2019. gada 11. janvārī