Pirmā projekta InnovaSpa studiju vizīte, ko organizēja tā vadošais partneris – Termuverņas asociācija, notika Francijas Uverņas-Ronas-Alpu reģionā no 2019. gada 25. līdz 29. martam.

Studiju vizīte iesākās ar dalībnieku iepazīstināšanu ar reģionālo un nacionālo termālo veselības kūrortu kontekstu, un reģionālās termālās ekosistēmas prezentāciju, kam sekoja Francijas medicīnas spa terapijas nozares prezentācija, Uverņas reģiona termālas ekosistēmas prezentācija (Termuverņa, Termālo ūdeņu pilsētu asociācija, Thermhôtel un GIE Uverņas Termālās kvalitātes standarts), klastera “Innovatherm” un tā sadarbības projektu prezentācija, universitāšu sadarbības rezultātā izveidotā termālās medicīnas  institūta un Termālisma kvalifikācijas un pārdošanas pilsētiņas un tās sadarbības projektu prezentācija, labsajūtas un veselības attīstības programmas 2016.-2020. gadiem prezentācija, Uverņas-Ronas-Alpu reģiona termālās labsajūtas tūrisma stratēģijas un Veselības Kūrorta koncepta un tā perspektīvās attīstības prezentācija.

Pēc šī informatīvā ievada, studiju vizītes dalībnieki apmeklēja Rojatas pilsētas termālo kompleksu, Rojatas labsajūtas centru “Royatonic”, kā arī Šatelgijonas pilsētu, lai iepazītos ar tās, kā Veselības koncepta pilota projekta, vietējo stratēģiju, kas tika ilustratīvi prezentēta no privātās attīstītāju grupas “France Thermes” puses un, apmeklējot viņu pēc Veselības koncepta uzsākto būvniecības kompleksu.  Studiju vizītes dalībnieki apmeklēja arī Višī “Célestins Thermal Spa” un termālo kompleksu “Thermes Les Dômes”. 

No LU puses studiju vizītē piedalījās divi projekta partnera – Eiropas un sabiedrības attīstības studiju centra pārstāvji, Latvijas Ekonomikas ministrijas pārstāvis un kūrorta rehabilitācijas centra “Jaunķemeri” pārstāvis. Studiju vizītes laikā notika projekta otrā Uzraudzības komitejas sanāksme, kā arī dalībnieku diskusija par studiju vizītes laikā saņemto informāciju un iespaidiem. Latvijas dalībnieki atzinīgi novērtēja studiju vizītes organizatoru ieguldījumu, saņemto informāciju un kontaktus, kas noderēs nozares profesionāļu turpmākajā darbā.

Studiju vizītes noslēgumā Termuverņas asociācija bija noorganizējusi Šamaljēras Viesmīlības, restorānu un tūrisma vidusskolas apmeklējumu, kas noslēdzās ar preses konferenci un dalībnieku tīklošanos.

Dalīties

Saistītais saturs

LU ESASAC š.g. 28. aprīlī rīko projekta InnovaSPA tiešsaistes studiju vizīti
22.04.2021.

LU ESASAC š.g. 28. aprīlī rīko projekta InnovaSPA tiešsaistes studiju vizīti

InnovaSPA│1st newsletter has been produced (eng&lv)
25.08.2019.

InnovaSPA│1st newsletter has been produced (eng&lv)

InnovaSpa partneru studiju vizīte Lietuvā (LV)
12.08.2019.

InnovaSpa partneru studiju vizīte Lietuvā (LV)