Šā gada 11. – 14. jūlijā Latvijā notika Latvijas Universitātes (LU) Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskā centra īstenotā INTERREG Eiropa transnacionālās sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ar saimniecisku darbību nesaistīta projekta “Inovatīvi risinājumi veselībai termālo SPA reģionos" (InnovaSPA) (angliski: Innovative health solutions for thermal spa regions)  starptautiskā studiju vizītē Latvijā. Studiju vizītē piedalījās 23 dalībnieki no 5 projektu partneru valstīm – Polijas, Lietuvas, Ungārijas, Francijas, Rumānijas un Slovēnijas, kā arī vairāk nekā 15 cilvēki no Latvijas.

Vizītes laikā, 12. JŪLIJĀ, notika starptautisks seminārs par aktualitātēm Latvijas kurortoloģijas, medicīniskās rehabilitācijas, medicīnas SPA un veselības tūrisma attīstības jomā, akcentējot dabas dziedniecisko resursu izmantošanu. Seminārā piedalījās LU, Ekonomikas ministrijas, Veselības ministrijas, Latvijas Veselības tūrisma klastera, Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji un eksperti no augstāk minēto jomu organizācijām. Semināra otrajā daļā norisinājās ekspertu sesija tiešsaistē, kurai pievienojās Eiropas SPA asociācijas (ESPA)
ģenerālsekretāre Csilla Mezösi un citi pārstāvji, lai informētu par InnovaSPA projekta pratnervalstīs šogad īstenotā pētījuma “Par Covid-19 ierobežojumu atstātajām sekām uz SPA terapiju Eiropā” atklājumiem un secinājumiem.
Pētījuma prezentācijas ieraksts ir pieejams šeit.

13. JŪLIJĀ, InnovaSPA delegācija viesojās Vaivaru Nacionālajā rehabilitācijas centrā, Jaunķemeru kūrorta rehabilitācijas centrā, Latvijas Dabas pārvaldes Meža mājā, kā arī kopā ar Jūrmalas domes pārstāvjiem apmeklēja Ķemeru vēsturisko centru. Vizīšu laikā notika tikšanās ar ārstiem, iestāžu vadītājiem un ekspertiem. Dienas noslēgumā InnovaSPA delegācija apmeklēja atpūtas
kompleksu “Valguma Pasaule” Smārdē, kur iepazinās ar piedāvātajiem pakalpojumiem.

Savukārt, 14. JŪLIJĀ, LU Zinātnes mājā notika delegācijas tikšanās ar Latvijas augstskolu pārstāvjiem – LU asociēto profesoru un Veselības vadības un informātikas centra vadītāju Juri Bārzdiņu, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Rehabilitācijas fakultātes dekāni Signi Tompsoni un RSU pārstāvi – fizikālās un rehabilitācijas ārsti Ilzi Hāzneri, kā arī diskusija par pētniecību un studiju programmām medicīniskās rehabilitācijas, fizikālās terapijas un SPA jomās. Sanāksmē piedalījās arī LU uzņēmuma “Kemmern” pārstāve Kristīne Parasiga-Parasiņa, kas iepazīstinās ar pētniecības rezultātu pielietošanu jaunu kosmētikas produktu ražošanā, izmantojot Ķemeru dziednieciskās dūņas un ārstnieciskos minerālūdeņus.

InnovaSPA delegācija viesošanās laikā Latvijā apmeklēja arī lielākās Jūrmalas SPA viesnīcas, kā arī iepazinās ar Jūrmalas un Rīgas vecpilsētas ievērojamākajām vietām.

VISAS STUDIJU VIZĪTES PREZENTĀCIJAS IR PIEEJAMAS ŠEIT

Papildus informācija par InnovaSPA projektu:

Papildus informācija par projektu, tiešsaistes vizīšu ieraksti u.c.: https://www.interregeurope.eu/innovaspa, kā arī LU Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskā centra mājas lapā: www.lu.lv/cets.

 

Dalīties

Saistītais saturs

InnovaSpa - Projekta InnovaSpa studiju vizīte Uverņas-Ronas-Alpu reģionā Francijā
01.04.2019.

InnovaSpa - Projekta InnovaSpa studiju vizīte Uverņas-Ronas-Alpu reģionā Francijā

CRE:HUB│ Ljubljana: Partner meeting in a region of knowledge, talent, and innovation
23.01.2017.

CRE:HUB│ Ljubljana: Partner meeting in a region of knowledge, talent, and innovation