2019. gada 6. novembrī Latvijas Universitātē (LU) notika projekta “Inovatīvi risinājumi veselībai termālo SPA reģionos - InnovaSpa” Latvijas ekspertu darba grupas seminārs, ko organizēja LU Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs. Sanāksmē piedalījās vairāk nekā 20 Latvijas kurortoloģijas, medicīnas un tūrisma nozaru pārstāvji. Sanāksmes laikā tika pārrunātas iepriekšējā gada aktivitātes un InnovaSpa 2020. gada darbības plāns, t.sk. projekta InnovaSpa partnetu izpētes vizīte Latvijā 2020. gada jūlija otrajā nedēļā.

Semināru apmeklēja pārstāvji no nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari", Veselības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas “Sarkanā krusta”, Kūrorta rehabilitācijas centra "Jaunķemeri", Latvijas Veselības tūrisma klastera, Rīgas Stradiņa Universitātes, Hotel Jūrmala SPA un citām organizācijām, kā arī pārstāvji no Baldones novada domes.

Tikšanās laikā pārskatu par InnovaSpa projekta aktivitātēm 2019. gadā prezentēja projekta vadītāja Dr. Zane Zeibote. Dalībnieki pārrunāja InnovaSpa izpētes vizīšu laikā gūto pieredzi un atziņas. 2019. gadā izpētes vizītes notikušas Francijas, Ungārijas, Lietuvas un Portugāles termālajos reģionos. 2020. gadā plānotas projekta studiju vizītes Slovēnijā, Rumānijā, Latvijā un Polijā.

Savukārt ar jaunāko informāciju par iespējamo resursu sadalījumu un Ekonomikas ministrijas (EM) nostāju saistībā ar kurortoloģijas nozares attīstības iespējām Latvijā stāstīja Ilona Kalniņa no EM Nozaru politikas departamenta, kas arī prezentēja jaunās nostādnes “Latvijas tūrisma politika 2021 – 2027”. EM pārstāve informēja arī par aktivitātēm, kuras tiek īstenotas, lai sakārtotu jautājumus saistībā ar kurortoloģiju un SPA terapiju centru attīstību.

Sanāksmes noslēgumā klātesošie secināja, ko projekta līdzšinējās aktivitātes, t.sk. izpētes un pieredzes apmaiņas vizītes ārzemēs ir bijušas Latvijas ekspertiem lietderīgas.
2020. gadā šī pieredze tiks turpināta, kā arī jāizdara secinājumi, kuras ārvalstu labās prakses būtu noderīgi un iespējami ieviest Latvijā. Nākamais gads arī būs izšķirīgs turpmākas valsts politikas noteikšanai Latvijas kurortoloģijas nozares un kūrortu medicīnas attīstībai.

Dalīties

Saistītais saturs

InnovaSPA│1st newsletter has been produced (eng&lv)
25.08.2019.

InnovaSPA│1st newsletter has been produced (eng&lv)

InnovaSPA│Study Visit in Lithuania (eng)
12.08.2019.

InnovaSPA│Study Visit in Lithuania (eng)

The InnovaSpa study visit in the Auvergne-Rhône-Alpes region of France
01.04.2019.

The InnovaSpa study visit in the Auvergne-Rhône-Alpes region of France

Otrā InnovaSpa projekta sanāksme 2019. gada 11. janvārī
15.01.2019.

Otrā InnovaSpa projekta sanāksme 2019. gada 11. janvārī