2023. gada 16. jūnijā, Latvijas Universitātē tika organizēta pirmā " RuralYouthFuture" projekta tikšanās ar Latvijas ieinteresētajām pusēm.

Pārstāvji no LR Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Kurzemes plānošanas reģiona, Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Mazpulku, organizācijas “Piedzīvojuma Gars”, jaunieši, u.c. tikās, lai pārrunātu galvenos izaicinājumus un vajadzības, labās prakses piemēriem, kas saistīts ar jauniešu izglītošanos, nodarbinātību un iespēju veicināšanu reģionos, kā arī  jaunatnes politikas pilnveidošanas virzienus Latvijā.

Galvenie apspriestie jautājumi:

- pašvaldību darbs ar jaunatni

- neformālās izglītības pieejamība

- mazāk pievilcīgas darba iespējas jauniešiem, kas dzīvo attālos reģionos

- mobilitātes iespējas starp mazākām teritorijām

- instrumentu trūkums jauniešu vajadzību izpētei.

Par projektu " RuralYouthFuture "

Projekta galvenais mērķis ir atbalstīt jauniešu izglītību un nodarbinātību, īpašu uzmanību pievēršot to jauniešu vajadzībām, kuri dzīvo ārpus pilsētu teritorijām, pilnveidojot esošo politiku un izstrādājot jaunas iniciatīvas esošo problēmu risināšanai. Latvijas gadījumā plānots izvērtēt Bērnu, jauniešu un ģimeņu pamatnostādnes 2021.-2027.gadam, kā arī meklēt iespējas pārņemt dažādas labās prakses, izvērtējot projekta partneru pieredzi un aktivitātes līdzīgās jomās.

Dalīties

Saistītais saturs