Atzīmējot Eiropas kiberdrošības mēnesi, 2022. gada 27.oktobrī aicinām piedalīties CYBER.EU.VET #KIBERDROŠĪBAS DIENĀ, ko organizē Latvijas Eiropas Kopienas studiju asociācija sadarbībā ar LU ESASAC un Saldus tehnikumu.  

Pasaules notikumu kontekstā digitālās noziedzības gadījumi Latvijā kļuvuši arvien biežāki, izkrāptās summas un cietušo personu skaits kļūst arvien liekāks, bet situācija internetā – sarežģītāka. Līdz ar to katram no mums ir svarīgi rūpēties gan par savu drošību kibervidē, gan iemācīt to darīt apkārtējiem cilvēkiem, runājot par kiberlietām vienkāršā valodā.

#KIBERDROŠĪBAS DIENAS ietvaros tiks prezentētas kiberdrošības jomas izglītības iespējas Latvijā (#ZINI KĀ KIBERPROFESIONĀLIS#). Tādēļ aicinām uz Saldus tehnikumu 9.klašu skolēnus, kurus interesē mācības kiberdrošības un programmēšanas jomā, lai klātienē iepazītos ar mācību iespējām Saldus tehnikumā, uzzinātu jau esošo audzēkņu pieredzi un iesaistītos kiberuzlaušanas aktivitātē. Savukārt Vidzemes Augstskolas pārstāvji iepazīstinās ar inženierzinātņu nozīmi karjeras izvēlē.

Pēcpusdienā notiks Jauniešu kiberdrošības sesija ar devīzi – #KIBERDROŠĪBA VIENKĀRŠĀ VALODĀ#, kuras laikā tehnikuma studenti, kibertehniķi un programmētāji, demonstrēs savas interaktīvās prezentācijas/video par dažādām ar kiberuzbrukumiem saistītām tēmām. Pēc prezentācijām notiks arī lekcija ar NIC eksperti Danu Ludvigu par domēnu lomu hakeru kiberuzbrukumos.

Kibersesijas mērķis ir sadarbībā ar tehnikuma audzēkņiem izveidot oriģinālus, izglītojošus materiālus kiberdrošības zināšanu popularizēšanai jauniešu un pedagogu vidū. Studentu darba rezultātus vērtēs ekspertu žūrija un oriģinālākais darbs saņems balvu.

Esi aktīvs, piedalies!

Reģistrējies šeit https://ieej.lv/ZIx6x

Pasākums tiek organizēts Erasmus+ projekta CYBER.EU.VET ietvaros, lai stiprinātu profesionālo skolu un citu izglītības iestāžu zināšanas un izpratni par kibredrošību.

Dalīties