Ikviens, kas interesējas un apgūst ar kiberdrošību vai spēļu izstrādi saistītus priekšmetus, ir aicināts piedalīties spēļu izstrādes pasākumā (Game Jam) par kiberdrošību. Pasākuma mērķis izstrādāt datorspēli, kas palīdzētu jauniešiem un pedagogiem atpazīt kiberdrošības draudus un reaģēt uz tiem.

Game Jam notiks no 27. septembra līdz 1. oktobrim gan tiešsaistē, strādājot komandās pie spēles koncepcijas, gan klātienē, pabeidzot izstrādāt spēli:

  • 27. septembrī – online lekcija un konsultācija par kiberdrošības jautājumiem, kuru vadīs speciālisti no CERT.LV, spēļu ideju attīstīšana un komandu veidošana.
  • 30. septembrī – spēles ideju prezentācija online.
  • 1. oktobrī – spēles izstrāde, kas norisināsies Saldus tehnikuma telpās. Spēles izstrādē palīdzēs kiberdrošības un spēļu dizaina mentori.

Norises vieta: Zoom platforma un Saldus tehnikums

Dalībnieki: profesionālās vidējās izglītības programmu audzēkņi, augstskolu studenti un citi interesenti.

Pieteikšanās: https://forms.gle/zbmMJDViKBNkDjoi9 līdz 24. septembrim.

 

Pasākums tiek organizēts Erasmus+ projekta CYBER.VET.EU ietvaros sadarbībā ar Latvijas Universitāti, CERT.LV, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Saldus Tehnikumu, u.c.

CYBER.VET.EU ir Erasmus+ projekts par kiberdrošības izpratnes veicināšanu un zināšanu pilnveidošanu jauniešiem no profesionālās izglītības iestādēm kā arī citām mācību iestādēm, to pedagogiem, vecākiem u.c. Projektu Latvijā īsteno Latvijas Eiropas Kopienas studiju asociācija (LEKSA) sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Atbildes uz jautājumiem var iegūt, sazinoties ar Denīzi (28241115) vai Kasparu (22073143).

Dalīties