Sākoties nākamajām projekta BOOSTED posmam, tiks izstrādāts uz tūrisma industrijas vajadzībām orientēts e-studiju programmas un e-studiju kursu saturs, izstrādātā programma tiks testēta visās projekta dalībvalstīs, bet projekta noslēguma posmā tiks rīkota studentu inovāciju nometne. Par studiju programmas satura izstrādi ir atbildīga Latvijas Universitāte.

17. – 19.maija Pori (Somijā) notika projekta partneru tikšanās, kuras laikā tika apspriesti projekta pirmajā posmā veiktā pētījuma rezultāti par tūrisma uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamajām prasmēm un kompetencēm trijās projekta valstīs.  Balstoties uz pētījuma rezultātiem, tikšanās laikā tika identificētas tās zināšanas, prasmes un kompetences, kas nepieciešamas veiksmīgas tūrisma uzņēmējdarbības attīstīšanai un kas būtu apgūstamas studējot e-vides studiju programmā. Projekta laikā katrs projekta partneris apmācībai e-vidē izstrādās un testēs divus studiju kursus. Tikšanās laikā tika iezīmēta jau tirgus vajadzībām nepieciešamā studiju kursu tematika.

Projekta partneri iepazinās arī ar Satakuntas lietišķo zinātņu universitātes pieredzi e-vides un tiešsaistes studiju programmu īstenošanā, īpaši pievēršot uzmanību e-vides studiju kursu īstenošanas pedagoģiskajām metodēm un to pielietošanas izaicinājumiem.

2017.gada maijā Latvijas Universitātes pētnieki no Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskā centra (ESASAC) uzsāka nākamo projekta posmu aktīvu darbību tūrisma uzņēmējdarbības izaugsmes veicināšanas projektā BOOSTED, kura ietvaros tiks izstrādāta tūrisma studiju programma e – vidē Somijā, Latvijā un Igaunijā. Projektu kopā īsteno četras Centrālā Baltijas reģiona augstskolas - Satakuntas lietišķo zinātņu universitāte (FI), Vidzemes Augstskola (LV), Latvijas Universitāte (LV) un Tallinas Tehniskā universitātes Kuresāres Koledža (EE). Nākamā projekta dalībnieku tikšanās ir paredzēta 2017.gada novembrī Rīgā.

Informācija par Interreg Centrālās Baltijas programmas projekta BOOSTED īstenošanas gaitu un īstenotā pētījuma rezultātiem pieejama mājas lapā www.projectboosted.eu un sekojiet līdzi projekta aktivitātēm arī Facebook lapā https://www.facebook.com/CBboosted/ .

 

Dalīties