Šajā mācību gadā vairāk kā 130 studentiem tika izsniegti sertifikāti jaunajā tiešsaistes studiju programmā „Tūrisma biznesa izaugsmes veicināšana”. Kursus īstenoja sadarbībā ar SAMK, Vidzemes Augstskolu, Tallinas Tehnoloģiju universitāti un Latvijas Universitāti, finansēja no Baltijas jūras reģiona projekta BOOSTED.

Programmas mērķis ir nodrošināt saskaņotu un atbilstošu prasmju kopumu un nepieciešamās zināšanas, lai atbalstītu Centrālā Baltijas jūras reģiona attīstību kā kopēju tūrisma galamērķi. Uz nozares vajadzībām orientētā programma tika izstrādāta balstoties uz vairāk nekā 100 tūrisma profesionāļu intervijām.

Kopumā programmā ietilpst septiņi tiešsaistes kursi un inovāciju nometne (kopā 33 ECTS kredītpunkti). Pēc izmēģinājuma posma kursi ir integrēti daļā no partneru institūciju esošajās tūrisma programmās.

Papildus universitāšu programmu studentiem, kursus apguva arī apmaiņas studenti, sastādot vienu trešdaļu no dalībniekiem. Arī nozares profesionāļi izmantoja sagatavotos mācību materiālus  savu zināšanu papildināšanai.

Izveidotā publikācija “Skolotāju ceļvedis tūrisma mācību plānošanai un īstenošanai: Centrālā Baltijas jūras reģionā gūtās mācības” dalās ar gūto pieredzi un mācībām tiešsaistes kursu izstrādē un ietver arī padomus e-apmācībai un inovāciju nometņu organizēšanai. Lūdzu, skatīt to šeit: http://www.projectboosted.eu/teachers-guide/

Dalīties