DistanceLAB projekta ietvaros uzņēmumi un organizācijas ir aicinātas piedalīties bezmaksās digitalo rīku testēšanā.

Pirmo reizi globālā mērogā attālinātais un hibrīda darbs kļuva aktuāls Covid-19 pandēmijas laikā, kad bija nepieciešams adaptēties tā laika ierobežojumiem, vīrusa izplatības mazināšanai. Taču attālinātā darba un attālināto pakalpojuma jomā ir vēl veicami uzlabojumi un pētījumi. Kas nepieciešams, lai radītu inovācijas attālinātā darba formātā? Kas būtu jāņem vērā komunikācijā hibrīda darba apstākļos? Kā nodrošināt attālināto pakalpojumu ilgtspējību? Un kādas izmaiņas jāveic uzņēmējdarbības stratēģijā attālinātā vidē?

Projekts nonācis no digitālo rīku izveides fāzes līdz izstrādāto rīku testēšanai. Visa 2024. gada garumā ir plānots sadarboties gan ar uzņēmumiem, gan valsts iestādēm, gan nevalstiskajām organizācijām un aktīvi meklēt organizācijas, kas testētu un sniegtu atsauksmes par projektā izstrādātajiem rīkiem. Savukārt, uzņēmumiem tiek piedāvāta iespēja uzlabot savu konkurētspēju, radošumu, un komunikāciju prasmes.  

Viens no pilotprojektiem piedāvā rīku ilgtspējīgas uzņēmējdarbības veicināšanai – ar šo rīku ir iespējams attīstīt savus biznesa modeļus, produktus, pakalpojumus vai pārvaldību, lai šie procesi būtu ilgtspējīgāki un palielinātu konkurētspēju. Rīku var izmantot divos veidos – veicot tiešsaistes testu vai piedaloties diskusiju sesijās.  

Tāpat uzņēmējiem ir iespēja pilnveidot sava uzņēmuma prasmes attiecību veidošanā un uzturēšanā ar klientiem attālinātā darba veidā. Digitālais rīks palīdzēs iegūt jaunus klientus attālināti, noturēt tos, īstenot veiksmīgas mārketinga kampaņas un klientu apkalpošanu pakalpojumus, kā arī pārvaldīt attiecības pat krīzes situācijās.  

DistanceLAB projekta laikā izstrādātie rīki piedāvā dažādas iespējas neatkarīgi no uzņēmējdarbības jomas.  

6.–7. martā norisināsies “Test&Talk” tiešsaistes pasākums, kura laikā būs iespēja iepazīties ar projekta laikā izstrādātajiem rīkiem un pievienoties rīku testēšanas sesijām. Lai reģistrētos pasākumam ir jāaizpilda reģistrācijas anketa. Ar jaunumiem var iepazīties DistanceLAB Facebook lapā vai DistanceLAB LinkedIn lapā.  

Projekta laikā tiek pētīti ieguvumi un ietekme, kā arī izstrādāti rīki, pamatojoties uz atsauksmēm. Uzņēmumi no Baltijas jūras reģiona var izmanot rīkus bez maksas. Projekta ietvaros uzņēmumiem ir iespēja stiprināt savus kontaktu tīklus Baltijas jūras reģionā un doties mācību un sadarbības vizītēs uz citām projekta valstīm. Mūsu partneri ir no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.   

Latvijas Universitāte šajā projektā atbild par pilotu “MVU attālinātās attīstības iespējas un digitālo prasmju pilnveidošana”. Šajā pilotā tiks apkopota informācija par pieejamām MVU biznesa attīstības programmām un dažādu digitālo rīko prasmju pilnveides kursiem. Uzņēmumiem būs iespēja izmantot šo informācijai, lai uzlabotu savu digitālo līmeni un attīstītu biznesu.  

DistanceLAB finansē Eiropas Savienības Baltijas jūras reģiona programma un līdzfinansē Norvēģijas partneri. Īstenošanas laiks ir 1.1.2023.-31.12.2025. Projekta mērķis ir attīstīt attālinātā darba prasmes un pakalpojumus.  

Dalīties