Humanitāro zinātņu fakultāte bakalaura un maģistra studiju līmenī piedāvā kultūras un sociālās antropoloģijas studijas.

Kas ir antropoloģija? Kultūras un sociālā antropoloģija meklē atbildes uz jautājumu “ko nozīmē būt cilvēkam?” un aplūko dažādos veidus, kā cilvēki dzīvo, pieņem lēmumus un veido attiecības. Tā sniedz ieskatu pagātnē, taču jo sevišķi vērš uzmanību uz tagadni un šī brīža aktualitātēm, tāpēc programmas studenti ne vien attālināti iepazīst citu pētnieku rakstītās etnogrāfijas, bet arī paši dodas ārpus studiju telpas  vērot un intervēt. Kāpēc studēt antropoloģiju – absolventu viedokļi Studējot antropoloģiju LU bakalaura un maģistra līmeņos, esmu guvis spēju iejusties dažādu cilvēku pozīcijās. Šobrīd, strādājot ar pakalpojumu dizainu, tās  palīdz identificēt lietotāju vajadzības un problēmas. Savukārt studijās gūtās analītiskās prasmes ļauj izpētē gūto informāciju izmantot kvalitatīvu risinājumu radīšanā.
Kristians Zalāns,
pētnieks, Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorija
______ Antropoloģijas studiju guvums ir labāka cilvēku izpratne. Iegūtās zināšanas aktīvi izmantoju interviju struktūras veidošanā, ikdienas situāciju risināšanā, kā arī tās noder, pieņemot lēmumus personāla atlases procesā.
Alise Skrastiņa,
personāla atlases speciāliste, A/S "Citadele banka"
______ Antropoloģijas studijas, strādājot muzejos, kas ir saistīti ar medicīnas vēsturi, man palīdz saskatīt un izprast plašāku kontekstu, piemēram, medicīnas attīstības gaitas sociālos aspektus, cilvēku pieredžu dažādību un kopsakarības ar mūsdienām. Savukārt muzeoloģijā antropoloģiskā pieeja palīdz veidot tādu muzeja piedāvājumu, kas ir vērsts uz dažādu sabiedrības grupu iesaisti un aktualizē sabiedrībā svarīgus jautājumus.
Ilze Sirmā,
muzeja speciāliste, P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs un RSU Anatomijas muzejs
______ Antopoloģijas studijas liek atcerēties, ka pieņemtais un pazīstamais nav vienīgais un pareizais, pieradina vērot empātiski un ierāda, kā notiekošo nosaukt vārdā.
Justīne Savitska,
Latvijas Radio Ziņu dienesta Multimediālā satura producente   Plašāk par programmu: www.gribustudet.lv/fakultates/ Papildus informācija: mara.neikena@lu.lv

Par programmu vairāk var uzzināt arī: https://www.antropologija.lu.lv/ un Facebook profilā
https://www.facebook.com/antropologijaLU Kā pieteikties: www.gribustudet.lv/ka-pieteikties/
Foto:
Kultūras un sociālās antropoloģijas bakalaura studiju programmas 2. kursa studentu veidotās izstādes „Mums vistuvākās sejas” atklāšanā Humanitāro zinātņu fakultātē 2018. gada 16. maijā.  

Share

Related Content

Ver durvis uz pasauli! Studē Humanitāro zinātņu fakultātē!
27.06.2018

Ver durvis uz pasauli! Studē Humanitāro zinātņu fakultātē!