Piektdien, 10. maijā, Rīgas pils atjaunotajā kapelā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, svinīgā ceremonijā pasniegti Tieslietu sistēmas augstākie apbalvojumi – Goda zīmes.

Latvijas Universitātes (LU) Studiju prorektore, bijusī LU Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga par izcilu mūža ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā un pasaulē saņēma I pakāpes Goda zīmi.

Sveicam un lepojamies!

Šogad Tieslietu sistēmas apbalvošanas padome piešķīra Goda zīmes kopumā 33 tieslietu sistēmas augsti kvalificētiem speciālistiem, ekspertiem un  darbiniekiem, kā arī pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kuri ar savu darbu un pašaizliedzību ir snieguši būtisku ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā. Tāpat pasākumā tika pasniegti Ministru kabineta Atzinības raksti.

Tieslietu ministre, Tieslietu sistēmas apbalvošanas padomes priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere apbalvojumu saņemšanas ceremonijā norādīja: “Mūsu katra rokās ir iespēja un atbildība veidot tādu tiesisku un demokrātisku Latviju, kādu mēs to vēlamies redzēt. Šo darbu dara gan tieslietu sistēmā strādājošie izcilie juristi, gan pilsoniski drosmīgi līdzcilvēki. Patiess tiesiskums un taisnīgums valda tur, kur cilvēks kalpo cilvēkam nevis tādēļ, ka tāds ir likuma burts, bet, ka mēs vienmēr ieraugam, redzam un aizsargājam cilvēku, kuram šis likums kalpo. Apbalvojumu saņēmēji patiesi iemieso šo tik ļoti vērtīgo spēju – saredzēt un sadzirdēt savus līdzcilvēkus un darīt no visas sirds, viņi ir īsti Latvijas patrioti. Piemērs, kam sekot. Es esmu priecīga, ka šodien saredzam, godinām un sveicam šādus darba darītājus tiesiskuma, taisnīguma un tieslietu sardzē!”

Vairāk par piešķirtajiem apbalvojumiem un ceremoniju lasāms Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Dalīties