Sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 visu vecumu putnu entuziasti un dabas mīļotāji aicināti uz ikgadējo “Putnu dienu” Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2.

LU Botāniskais dārzs ir mājas ne vien augiem no visas pasaules, bet arī daudzveidīgām putnu sugām. Pasākuma laikā dalībnieki varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, lai iepazītu un izprastu Latvijas putnu daudzveidību. Apmeklētāji aicināti mākslinieciski izpausties un apgūt jaunas iemaņas putnu būrīšu radošajās darbnīcās. Gaidāmas arī izzinošas spēles, kurās varēs padziļināt savas zināšanas par putniem un to dzīvesveidu, kā arī uzzināt daudz dažādus interesantus faktus.

“Mūsu mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ne tikai ar dabas bioloģisko daudzveidību, bet arī piedāvāt iespēju pavadīt brīvdienas, baudot dabas skaistumu kopā ar ģimeni,” aicina pasākuma organizatori, mudinot izmantot šo gada laiku, piedzīvojot dabas atmošanos svaigā gaisā.

Ieeja pasākumā – nopērkot ieejas biļeti, tostarp abonementu īpašniekiem.

Par LU Botānisko dārzu

1922. gada pavasarī LU nodibina pirmo botānisko dārzu Latvijā. Tas atrodas Rīgā, Kandavas ielā 2. Tajā var iepazīt Latvijas un pasaules augu vairāk nekā 6000 dažādības. LU Botāniskais dārzs piedāvā ekskursijas gida pavadībā, kas dod iespēju izzināt augu kolekcijā apskatāmo augu izcelsmi, svarīgākās īpašības un interesantākos faktus. LU Botāniskajā dārzā notiek dažāda veida kultūras pasākumi – koncerti, lekcijas, gadskārtu svinības, saulgriežu tirdziņi un citi pasākumi, kas ļauj ne vien baudīt dabas krāšņumu, bet arī vienlaikus uzzināt ko jaunu un atpūsties.

Dalīties