Foto: LU Jauno fiziķu skola.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13. aprīlī, "ATTA centrā" Rīgā norisinājās Latvijas Fizikas festivāls FIZMIX, kur ar dažādām aktivitātēm, priekšnesumiem un stendiem piedalījās arī Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūts un Jauno fiziķu skola. Tāpat skolēniem, vecākiem un citiem pasākuma apmeklētājiem bija iespēja uzzināt vairāk par studiju iespējām Universitātē, apmeklējot LU stendu.

Par festivāla tēmu šogad izvēlēta nākotnes enerģija - liela daļa aktivitāšu bija veltītas saules, vēja un ūdens enerģijas izpētei un tehnoloģijām no elektrības ražošanas līdz tās ilgtspējīgai izmantošanai. Apmeklētājiem bija iespēja izzināt un uzklausīt arī stāstus par Latvijas zinātnes sasniegumiem fizikā un inženierzinātnēs, kā arī iepazīties ar Latvijas ieguldījumu kosmosa izpētē.

Pasākumā bērni, jaunieši un citi apmeklētāji varēja piedalīties aktivitātēs, kuras nodrošināja LU un citas Latvijas universitātes, zinātnes un zinātkāres centri, kā arī dažādi tehniskās jaunrades un interešu pulciņi.

Teju divu stundu garumā norisinājās diskusija “STEM – Sabiedrība. Tehnoloģijas. Ekonomika. Mijiedarbība,” kurā piedalījās arī LU Padomes priekšsēdētājs profesors Mārcis Auziņš, AS “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste, Rīgas Tehniskās universitātes rektors profesors Tālis Juhna, mūziķe, mūzikas producente Agnese Rakovska, medicīnas fiziķis, Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Ansis Ēcis, Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas domes loceklis, Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas skolotājs Jānis Bukins un izglītības uzņēmuma “Lielvārds” dabaszinātņu jomas attīstības vadītājs Andris Gribusts. Diskusiju vadīja Uģis Joksts.

Dalīties