Studenti pie Zinātņu mājas. © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitātes (LU) Mobilitātes nodaļa aicina studentus no 8. jūlija līdz 2. augustam piedalīties vasaras skolā, lai tuvāk iepazītu Eiropas identitāšu daudzveidību un vienotību, Eiropas Savienību, ārpolitiku, drošības dilemmas un jaunus izaicinājumus. Vasaras skolas programmu īstenos sadarbībā ar Utrehtas Universitāti Nīderlandē.

Vasaras skolas programma piedāvās izpētīt drošības dilemmas, politikas nianses, kā arī pastāvīgi mainīgās attiecības, kas veidojas Baltijas valstu stratēģisko pozīciju pierobežā. Šis jau būs trešais gads, kad vasaras skola pulcēs vairākus desmitus interesentu.

Šī gada tēma – “Navigācijas drošība Baltijas valstīs: Rietumu nostāja tās robežās” (Navigating Security in the Baltic States: The West's Stance on Its Borderlands).

Ekspertu vadītās sesijas, kuras organizēs lekciju, semināru, simulāciju un izbraucienu veidā, sniegs padziļinātu ieskatu mūsdienu drošības situācijas analīzē un stratēģiskajā komunikācijā.

Pirmo divu nedēļu laikā Utrehtas Universitāte vasaras skolas dalībniekus iepazīstinās ar Eiropas politiku un ekonomiku. Šajā kursā Eiropas Savienība būs galvenais izziņas objekts un dalībniekus iepazīstinās ar Savienības vēsturi, institucionālajām struktūrām, pašreizējiem mērķiem un nākotnes izaicinājumiem.

Savukārt vasaras kursi Rīgā dalībniekus aicinās iedziļināties Baltijas valstu sarežģītajā drošības jomā. Programma “izkāps” no ierastajām robežām, piedāvājot visaptverošu drošības analīzi un ieskatu niansētos drošības aspektos.

Par dalību vasaras skolā studenti saņems 10 kredītpunktus (sešus kredītpunktus par kursiem Latvijā), kā arī divus sekmju izrakstus – vienu no Utrehtas Universitātes un vienu no LU.

Dalība vasaras skolā “Navigācijas drošība Baltijas valstīs: Rietumu nostāja tās robežās” (Navigating Security in the Baltic States: The West's Stance on Its Borderlands): 1675 EUR (vasaras kursi Rīgā 750 EUR).

Plašāka informācija

Dalīties